Live
HERÄÄMÖ: Systeemistä muutosta yhteistyön orkestroinnilla
Työpaja

HERÄÄMÖ: Systeemistä muutosta yhteistyön orkestroinnilla

Systeeminen muutos vaatii moniorganisatorista yhteistyötä. Jotta tämä olisi mahdollista, tarvitaan yhteistyön fasilitaattoreita ja orkestraattoreita.

Climate-KIC on EU:n johtava ilmastoinnovaatioita edistävä aloite, joka pyrkii tuomaan yhteen eri toimijoita, edistämään heidän keskinäistä oppimistaan ja rahoittamaan toimintaa, jossa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen tähtäävät vaikutukset ovat yksittäisiä projekteja laajempia. Tällaista toimintatapaa kutsutaan yhteistyön orkestroinniksi. Vaikka Climate-KIC työskentelee ilmaston muutoksen parissa, ekosysteemien orkestrointi -lähestymistapaa voidaan soveltaa millä tahansa toimialalla.

Sitra Labin vuoden 2020 ensimmäisen HERÄÄMÖn vieraaksi saapuu Climate-KIC:ssä työskentelevä Solveig Zophoniasdottir. Solveig kertoo, miten he ovat käyttäneet ekosysteemien orkestrointi -lähestymistapaa työssään ja pureutuu teemaan erityisesti dialogin ja jatkuvan oppimisen näkökulmista.

Kuka Solveig Zophoniasdottir?

Solveig työskentelee Climate-KIC:n oppimispalveluiden johdossa (Learning Services Lead). Solveig on kokenut projektimanageri erikoisalueinaan koulutus, fasilitointi ja yrittäjyys. Viimeisen kuuden vuoden ajan, hän on ollut mukana projekteissa, joiden teemat liittyvät esimerkiksi oppimisympäristöjen fasilitointiin ja koulutukseen.

Mistä on kyse?