Live
HERÄÄMÖ: Systeemistä muutosta yhteistyön orkestroinnilla

HERÄÄMÖ: Systeemistä muutosta yhteistyön orkestroinnilla

Systeeminen muutos vaatii moniorganisatorista yhteistyötä. Jotta tämä olisi mahdollista, tarvitaan yhteistyön fasilitaattoreita ja orkestraattoreita.

Sitra: Dean, Topias

Climate-KIC on EU:n johtava ilmastoinnovaatioita edistävä aloite, joka pyrkii tuomaan yhteen eri toimijoita, edistämään heidän keskinäistä oppimistaan ja rahoittamaan toimintaa, jossa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen tähtäävät vaikutukset ovat yksittäisiä projekteja laajempia. Tällaista toimintatapaa kutsutaan yhteistyön orkestroinniksi. Vaikka Climate-KIC työskentelee ilmaston muutoksen parissa, ekosysteemien orkestrointi -lähestymistapaa voidaan soveltaa millä tahansa toimialalla.

Sitra Labin vuoden 2020 ensimmäisen HERÄÄMÖn vieraaksi saapuu Climate-KIC:ssä työskentelevä Solveig Zophoniasdottir. Solveig kertoo, miten he ovat käyttäneet ekosysteemien orkestrointi -lähestymistapaa työssään ja pureutuu teemaan erityisesti dialogin ja jatkuvan oppimisen näkökulmista.

Kuka Solveig Zophoniasdottir?

Solveig työskentelee Climate-KIC:n oppimispalveluiden johdossa (Learning Services Lead). Solveig on kokenut projektimanageri erikoisalueinaan koulutus, fasilitointi ja yrittäjyys. Viimeisen kuuden vuoden ajan, hän on ollut mukana projekteissa, joiden teemat liittyvät esimerkiksi oppimisympäristöjen fasilitointiin ja koulutukseen.

Ohjelma

 

8:00

Aamiaista tarjolla

8:30

Huomenta ja tervetuloa!

8:45

Tutustumista ja johdanto aiheeseen

9:00

Esitys: Systeemistä muutosta yhteistyön orkestroinnilla

Solveig Zophoniasdottir, Climate-KIC

10:00

Avoin keskusteluosuus

10:30

Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on suunnattu kaikille, jotka haluavat laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Tilaisuuden kieli on englanti. Paikkoja on rajoitetusti, ilmoittauduthan mukaan viimeistään 22.1.2020!  Etäosallistumaan pääsee näppärästi ZOOM:lla. Etäosallistujien ei tarvitse ilmoittautua tapahtumaan, vaan ZOOMIIN pääsee tällä linkillä. Esitys tallennetaan jälkikäteen Youtubeen.

HERÄÄMÖ After Talk on täällä!

Järjestämme ensimmäistä kertaa HERÄÄMÖ After Talkin, johon osallistujat voivat tulla virtuaalisesti sulattamaan tapahtumassa opittua ja kuultua. After Talk on kevyesti fasilitoitu ja oppimista tukeva keskustelusessio. After Talk järjestetään perjantaina 31.1. klo 9:00-10:00, rekisteröidy mukaan Zoomissa!

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖ:ssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖ:t ovat kahden tunnin (8:30-10:30) aamunavauksia ja koostuvat informatiivisestä esityksestä sekä verkostoitumishetkistä puuroaamiaisen äärellä. Tilaisuuden lopussa on mahdollisuus jäädä juttelemaan vapaamuotoisesti puhujien kanssa. Etäosallistujat pääsevät seuraamaan esitystä videoyhteyden välityksellä. HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa.

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle.

Ota yhteyttä
 
Mikael Seppälä

Mistä on kyse?