Live
HERÄÄMÖ: Yhteiskunnallista muutosta käyttäytymisen muutoksella

HERÄÄMÖ: Yhteiskunnallista muutosta käyttäytymisen muutoksella

Käyttäytymisen muutosta on kutsuttu sosiaalisen muutoksen viimeiseksi etapiksi. Mitä tällä oikeastaan tarkoitetaan?

  • 25.03.2020 klo 08:00 - 10:30

HUOM! Tilaisuus järjestetään virtuaalisesti ZOOM-alustalla.

Vaikka käsiemme ulottuvilla on rutkasti tietoa tulevaisuuden yleisistä kehityssuunnista eli megatrendeistä Megatrendi Useista ilmiöistä koostuva yleinen kehityssuunta, laaja muutoksen kaari, kuten esimerkiksi ekologinen kestävyyskriisi. Megatrendien nähdään usein tapahtuvan globaalilla tasolla ja kehityssuunnan uskotaan usein jatkuvan samansuuntaisena. Avaa termisivu Megatrendi , ei pelkkä tulevaisuuksien tietäminen riitä. Meidän tulee pystyä haastamaan oletuksiamme ja toimia halutun tulevaisuuden eteen. Mikäli tulevaisuuden kehityskaari ei näytä toivottavalta, emme voi jatkaa toimimista samalla tavalla kuin tähän saakka. Tämä sanottuna on helppo todeta, että yhteiskunta muuttuu vain muuttamalla käyttäytymistä. Behavioural Design on uusi hybridi tieteenhaara, joka yhdistää käyttäytymistieteitä ja design-ajattelua.

Maaliskuun HERÄÄMÖn esiintyjä Ashwin Rajan Fabric Consulting -yrityksestä on teeman asiantuntija, joka johdattaa meidät käyttäytymisen muutoksen maailmaan. Ashwin on kehittänyt Behavioral Design Canvas -työkalun, joka auttaa toivottavan muutoksen tiellä. Osallistujat pääsevät tutustumaan työkalun käyttöön tilaisuudessa.

Puhuja

Ashwin Rajan, Head Behaviour Design, Fabric Consulting

Ashwin johtaa Fabric Consulting -yritystä, jonka hän loi auttamaan yrityksiä saavuttamaan käyttäytymisen muutosta. Ashwinilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus yksityiseltä, julkiselta sekä kolmannelta sektorilta ja hän on työskennellyt muun muassa Fjordilla, Accenturella ja Deloitella. Ashwin on sekä psykologian että sosiologian maisteri ja hän on opiskellut niin Intiassa kuin Tanskassakin. Fabricin puitteissa Ashwin on opettanut ja konsultoinut useita suomalaisia yrityksiä Elisasta Visit Finlandiin.

Ohjelma

 

8:30

Huomenta ja tervetuloa!

8:45

Tutustumista ja johdanto aiheeseen

9:00

Esitys: Yhteiskunnallista muutosta käyttäytymisen muutoksella

Ashwin Rajan, Fabric Consulting

10:00

Avoin keskusteluosuus ja tilaisuuden keskeiset oivallukset

10:30

Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on suunnattu kaikille, jotka haluavat laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Tilaisuuden kieli on englanti. Paikkoja on rajoitetusti, ilmoittauduthan mukaan viimeistään 15.3.2020!  Etäosallistumaan pääsee näppärästi ZOOM:lla. Ilmoittaudu striimin ääreen samalla ylhäältä löytyvällä linkillä. Esitys tallennetaan jälkikäteen Youtubeen.

HERÄÄMÖ After Talk on täällä!

Järjestämme tilaisuuden jälkeisellä viikkona HERÄÄMÖ After Talkin, johon osallistujat voivat tulla virtuaalisesti sulattamaan tapahtumassa opittua ja kuultua. After Talk on kevyesti fasilitoitu oppimista tukeva keskustelusessio.  After Talk järjestetään tilaisuuden jälkeisenä perjantaina 27.3. klo 9:00-10:00. Tule mukaan Zoomissa!

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖ:ssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖ:t ovat kahden tunnin (8:30-10:30) aamunavauksia ja koostuvat informatiivisestä esityksestä sekä verkostoitumishetkistä puuroaamiaisen äärellä. Tilaisuuden lopussa on mahdollisuus jäädä juttelemaan vapaamuotoisesti puhujien kanssa. Etäosallistujat pääsevät seuraamaan esitystä videoyhteyden välityksellä. HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa.

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle

Mistä on kyse?