Live
Jätteiden ja sivuvirtojen markkinapaikan työpaja
Työpaja

Jätteiden ja sivuvirtojen markkinapaikan työpaja

Miten materiaalivirrat saadaan kiertotaloudessa tehokkaasti käyttöön? Onko toisen jäte toisen aarre? Digitaalisen markkinapaikan tavoitteena on helpottaa hyödyntämättömien materiaalivirtojen käyttöä ja vähentää jätteeksi päätyviä jakeita. Ympäristöministeriön vetämässä työpajassa mietitään, miten markkinapaikka palvelee erilaisia toimijoita ja edistää yhteistyötä.

Ympäristöministeriö on yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa alkanut selvittää jätteiden ja sivuvirtojen sähköisen markkinapaikan perustamista. Markkinapaikka tarjoaisi tietoa markkinoilla olevista jätteistä ja sivuvirroista sekä jätepalveluista. Markkinapaikassa saattaisi olla mahdollista myös käydä näihin liittyvää sähköistä kauppaa. Yhtenä tavoitteena on, että markkinapaikan avulla voitaisiin osoittaa läpinäkyvästi kunnan toissijaisen vastuun edellyttämä markkinapuute.

Työpajassa pääset keskustelemaan markkinapaikasta, siihen liittyvistä tarpeista ja ajatuksista sekä yhteistyömahdollisuuksista monenlaisten alan toimijoiden kanssa.

Lisätietoja:

Susanna Wähä, susanna.waha@ym.fi, +358 295 250 325

Jenni Lehtonen, jenni.lehtonen@ym.fi, +358 295 250 066

Riitta Levinen, riitta.levinen@ym.fi, +358 295 250 162 (TSV-mallista)

Hanke on ympäristöministeriön vetämä ja siinä ovat mukana työ- ja elinkeinoministeriö, Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Sitra ja Motiva.

Sitran yhteyshenkilö: Riitta Silvennoinen

Mistä on kyse?