Live Jätteiden ja sivuvirtojen markkinapaikan työpaja
show hide

Jätteiden ja sivuvirtojen markkinapaikan työpaja

Miten materiaalivirrat saadaan kiertotaloudessa tehokkaasti käyttöön? Onko toisen jäte toisen aarre? Digitaalisen markkinapaikan tavoitteena on helpottaa hyödyntämättömien materiaalivirtojen käyttöä ja vähentää jätteeksi päätyviä jakeita. Ympäristöministeriön vetämässä työpajassa mietitään, miten markkinapaikka palvelee erilaisia toimijoita ja edistää yhteistyötä.

Ympäristöministeriö on yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa alkanut selvittää jätteiden ja sivuvirtojen sähköisen markkinapaikan perustamista. Markkinapaikka tarjoaisi tietoa markkinoilla olevista jätteistä ja sivuvirroista sekä jätepalveluista. Markkinapaikassa saattaisi olla mahdollista myös käydä näihin liittyvää sähköistä kauppaa. Yhtenä tavoitteena on, että markkinapaikan avulla voitaisiin osoittaa läpinäkyvästi kunnan toissijaisen vastuun edellyttämä markkinapuute.

Työpajassa pääset keskustelemaan markkinapaikasta, siihen liittyvistä tarpeista ja ajatuksista sekä yhteistyömahdollisuuksista monenlaisten alan toimijoiden kanssa.

Lisätietoja:

Susanna Wähä, susanna.waha@ym.fi, +358 295 250 325

Jenni Lehtonen, jenni.lehtonen@ym.fi, +358 295 250 066

Riitta Levinen, riitta.levinen@ym.fi, +358 295 250 162 (TSV-mallista)

Hanke on ympäristöministeriön vetämä ja siinä ovat mukana työ- ja elinkeinoministeriö, Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Sitra ja Motiva.

Sitran yhteyshenkilö: Riitta Silvennoinen

Alustava ohjelma

12.00

Ilmoittautuminen

12.15

Johdatus iltapäivän teemaan ja toimintaan

Elina Ovaskainen, Motiva Oy/fasilitaattori

Tervehdyssanat

Asunto-, energia ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, ympäristöministeriö

Markkinapaikka kiertotalouden työkaluna

Nani Pajunen, Sitra

Työryhmätyöskentelyä

Mistä on kyse?