Live
Kansanvaltaa kirjastoissa -etätyöpaja 2
Verkkotapahtuma

Kansanvaltaa kirjastoissa -etätyöpaja 2

Koronavuonna 2020 kirjastot joutuivat miettimään toimintansa monella tavalla uusiksi. Tästä huolimatta ne jatkoivat ja kehittivät edelleen myös lakisääteistä tehtäväänsä demokratian edistäjinä.

  • 04.03.2021 klo 09:00 - 11:30
  • Etätyöpaja (Zoom)

Toisessa Kansanvaltaa kirjastoissa -etätyöpajassa juhlistimme kirjastojen tärkeää demokratiatyötä ja kuulimme, miten Kirjastoista kansanvallan foorumeita -hankkeen kirjastokokeilut ovat edenneet.

Päivä lähti käyntiin ”Kirjasto on kansakunnan kohennukseksi” -puheenvuorolla, jonka antoi kirjaston kokemusasiantuntija viideltä vuosikymmeneltä, kirjailija, historioitsija, kansanedustaja, europarlamentaarikko – FT Lasse Lehtinen.

Tässä työpajassa halusimme antaa entistä enemmän tilaa osallistujien keskustelulle ja vuorovaikutukselle. Päivän aikana osallistujat pääsivät tutustumaan tarkemmin kolmeen valitsemaansa pilottikirjaston kokeiluun pienryhmissä.

Kirjastoista kansanvallan foorumeita -hanke on osa Kansanvallan peruskorjaus -projektia, jonka tavoitteena on vahvistaa Suomen asemaa uudistumiskykyisenä demokratian mallimaana. Pääset lukemaan ja tilaamaan uutiskirjettämme täältä.

Työpajaan olivat tervetulleita kaikki kirjastojen ja kuntien demokratia- ja osallistumistyöstä kiinnostuneet osallistujat.