Live
Kansanvaltaa kirjastoissa -etätyöpaja 2

Kansanvaltaa kirjastoissa -etätyöpaja 2

Koronavuonna 2020 kirjastot joutuivat miettimään toimintansa monella tavalla uusiksi. Tästä huolimatta ne jatkoivat ja kehittivät edelleen myös lakisääteistä tehtäväänsä demokratian edistäjinä.
ILMOITTAUDU Viimeistään ke 3.3. klo 15
  • 04.03.2021 klo 09:00 - 11:30
  • Etätyöpaja (Zoom)

Toisessa Kansanvaltaa kirjastoissa -etätyöpajassa juhlistamme kirjastojen tärkeää demokratiatyötä ja kuulemme, miten Kirjastoista kansanvallan foorumeita -hankkeen kirjastokokeilut ovat edenneet.

Päivä lähtee käyntiin ”Kirjasto on kansakunnan kohennukseksi” -puheenvuorolla, jonka antaa kirjaston kokemusasiantuntija viideltä vuosikymmeneltä, kirjailija, historioitsija, kansanedustaja, europarlamentaarikko – FT Lasse Lehtinen.

Tässä työpajassa haluamme antaa entistä enemmän tilaa osallistujien keskustelulle ja vuorovaikutukselle. Päivän aikana osallistujat pääsevät tutustumaan tarkemmin kolmeen valitsemaansa pilottikirjaston kokeiluun pienryhmissä.

Kirjastoista kansanvallan foorumeita -hanke on osa Kansanvallan peruskorjaus -projektia, jonka tavoitteena on vahvistaa Suomen asemaa uudistumiskykyisenä demokratian mallimaana. Pääset lukemaan ja tilaamaan uutiskirjettämme täältä.

Lämpimästi tervetuloa työpajaan kaikki kirjastojen ja kuntien demokratia- ja osallistumistyöstä kiinnostuneet osallistujat.

OHJELMA

8.50
Zoom perehdytys halukkaille
9.00
Virittäytyminen päivään ja ohjeistus työpajan kulusta

Nelli Auriola, projektikoordinaattori, Sitra

9.10
Tervetuloa

Antti Kivelä, johtaja, Sitra

9.15
Puheenvuoro: Kirjasto on kansakunnan kohennukseksi

Lasse Lehtinen, FT, kirjailija

9.40
Kirjastoista kansanvallan foorumeita -hanke, missä mennään?

Nelli Auriola, projektikoordinaattori, Sitra

9.50
Tauko: Musiikkia ja kahvia omasta keittiöstä
10.00
Mitä kuuluu, pilottikirjastot? -pienryhmäkeskustelut

Osallistujat pääsevät pienryhmissä kuulemaan tarkemmin pilottikirjastojen kokeilujen etenemisestä ja ajatuksista kokeilumatkan varrelta.

11.00
Tauko: Musiikkia ja kahvia omasta keittiöstä
11.10
Yhteinen ajatuksienvaihto pienryhmäkeskusteluista
11.25
Päivän koonti & seuraavat askeleet
11.30
Päivä päättyy
Ota yhteyttä