Live
Kansanvaltaa kirjastoissa -etätyöpaja 1
Verkkotapahtuma

Kansanvaltaa kirjastoissa -etätyöpaja 1

Yleisen kirjaston tehtävä on edistää yhteiskunnallista ja kulttuurista vuoropuhelua sekä aktiivista kansalaisuutta, demokratiaa ja sananvapautta. Näin sanoo vuonna 2017 uudistettu kirjastolaki. Miten kirjastot voisivat entistä paremmin täyttää tämän tärkeän tehtävän?

  • 26.11.2020 klo 09:00 - 11:30
  • Etätyöpaja (Zoom)

Ensimmäisessä Kansanvaltaa kirjastoissa -etätyöpajassa vahvistimme osaamistamme ja ymmärrystämme kirjastoissa tehtävästä yhteiskunnallisen ja kulttuurisen vuoropuhelun edistämisestä.

Toimittaja ja Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi kertoi, miten hän oli rakentanut konsepteja yhdessä katsojien kanssa. Kuinka kohteista tulee tekijöitä ja luottamus yhteisössä saavutetaan? Miten kohdata eriäviä näkemyksiä ja siirtyä saamisesta antamiseen?

Kansanvaltaa kirjastoissa -työpajasarjassa pääsimme myös seuraamaan Kirjastoista kansanvallan foorumeita -hankkeeseen mukaan valikoituneiden kuuden kirjaston kokeilukonseptien etenemistä ja nappaamaan mukaan konkreettiset vinkit kirjastojen demokratiavalikon kasvattamiseen.

Kirjastoista kansanvallan foorumeita -hanke on osa Kansanvallan peruskorjaus -projektia, jonka tavoitteena on vahvistaa Suomen asemaa uudistumiskykyisenä demokratian mallimaana. Pääset lukemaan ja tilaamaan uutiskirjettämme täältä.

Työpajaan olivat tervetulleita kaikki kirjastoissa tehtävän demokratiatyön vahvistamisesta kiinnostuneet toimijat.

Mistä on kyse?