Live
Kiertotalous yhteistyön moottorina
Verkkotapahtuma

Kiertotalous yhteistyön moottorina

Tule kuulemaan Maailman kiertotalousfoorumi WCEF:n tarjoamista yhteistyömahdollisuuksista niin globaalisti kuin Afrikassakin.

  • 14.09.2022 klo 13:00 - 14:30
  • Teams

Tervetuloa kuulemaan, mitä kiertotaloudessa tapahtuu maailmalla Suomen toimesta ja minkälaisia mahdollisuuksia alalla on tulossa.

Ulkoministeriön järjestämässä tilaisuudessa keskustellaan, miten voimme hyödyntää Maailman kiertotalousfoorumia viennin edistämisessä niin globaalisti kuin Afrikassa.

Maailman kiertotalousfoorumi WCEF järjestetään ensimmäistä kertaa Afrikan mantereella joulukuussa 2022. Tapahtuman isäntäorganisaatioina toimivat Afrikan kiertotalousallianssi ACEA, Afrikan kiertotalousverkosto ACEN, Ruandan ympäristöministeriö sekä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra. Ulkoministeriö tukee WCEF:n toteuttamista.

Päätapahtuma pidetään Kigalissa, Ruandassa, ja sinne odotetaan saapuvan 400-500 vierasta eri puolilta Afrikkaa ja maailmaa. Lisäksi järjestetään 5 valmistelevaa kiertotalousaiheista työpajaa lokakuussa 2022 ja pienempiä WCEF-studiota eri puolilla Afrikkaa samaan aikaan päätapahtuman kanssa.

Kiertotaloutta Afrikassa edistää myös Afrikan kehityspankin (AfDB) huhtikuussa 2022 Suomen ja Pohjoismaisen kehitysrahaston rahoituksella perustama temaattinen kiertotalousrahasto, African Circular Economy Facility (ACEF), jonka tavoitteena on tukea Afrikan maiden liiketoimintaympäristöjen kehittämistä kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

Rahaston tavoitteena on edistää sekä kiertotaloutta tukevan sääntelykehikon luomista että konkreettisia pienten ja keskisuurten yritysten kiertotaloutta edistäviä hankkeita. ACEF:n kautta tuetaan myös Afrikan kiertotalousallianssin (ACEA) sihteeristön työtä. Rahasto päässee kunnolla vauhtiin syksyllä 2022.

OSA 1 – Maailman kiertotalousfoorumi, WCEF
Maailman kiertotalousfoorumi, WCEF2022 ja WCEF2023, Sitra
WCEF-studiot, Sitra
WCEF-sivutilaisuus Ghanassa, Business Finland
Q&A
OSA 2 Suomen muu toiminta kiertotalouden alalla rahoituksen näkökulmasta
Bio Circular –Programme and Dev Plat, Business Finland
Investoinnit kiertotalouteen Afrikassa – mahdollisuudet ja esimerkit, Finnfund
Circular Economy in Africa and the African Circular Economy Facility; African Development Bank
Q&A

Mistä on kyse?