Live
Kohti resurssiviisautta -hankkeen verkostotapahtuma
tapahtumat

Kohti resurssiviisautta -hankkeen verkostotapahtuma

  • 19.08.2014 klo 17:30

Jyväskylässä on viime vuosina kehitetty useita resurssiviisaita toimintatapoja, jotka ovat edistäneet hyvinvointia ja luonnonvarojen viisasta käyttöä. Jyväskylän kaupunki on profiloitunut kaupunkivalaistuksen edelläkävijänä, Kylän Kattaus on esimerkillään inspiroinut useita suomalaiskuntia kokeilemaan Tähdelounas-konseptia, kulttuuri- ja liikuntapalvelut ovat löytäneet ratkaisuja vajaakäytössä olevien tilojen tarjoamiseksi uusille käyttäjäryhmille ja Äänekosken sellutehtaasta on kehittymässä biotalouden innovaatioalusta koko maailman ihmeteltäväksi. Jyväskylällä ja lähiseudulla on kuitenkin vielä paljon muitakin mahdollisuuksia edistää kestävää kasvua. 

Biokaasulla kulkevia autoja?
Energiaomavarainen sairaala?
Lähiruuasta satoja uusia työpaikkoja?
Viisaalla jätehuollolla symbiooseja ja ravinteiden kierrätystä?

Kohti resurssiviisautta -hankkeessa on edetty vaiheeseen, jossa luodaan konkreettista tiekarttaa ja visiota tulevaisuuden Jyväskylälle, jossa kestävä hyvinvointi tuotetaan yhden maapallon resurssien ja kantokyvyn rajoissa. Meillä jokaisella – kaupunkilaisella ja organisaatiolla – on oma rooli resurssiviisaan tulevaisuuden luomisessa. 

Verkostotapahtumassa rakennetaan edelläkävijöiden kanssa kestävän hyvinvoinnin Jyväskylää ja resurssiviisaustyöryhmä kertoo näkemyksiään kestävän kasvun mahdollisuuksista Keski-Suomessa. 

Työpaikkoja + alueellisten voimavarojen hyödyntämistä + ideoita oman toiminnan kehittämiseen = Resurssiviisas kasvu

Tapahtuma on kutsuvierastilaisuus.

 

Mistä on kyse?