Live
Koulutuskeskiviikko: Millaiset ovat korkeakouluopiskelijoiden eväät uuteen työelämään?
tapahtumat

Koulutuskeskiviikko: Millaiset ovat korkeakouluopiskelijoiden eväät uuteen työelämään?

Työelämä ja työn markkinat ovat murroksessa. Tulevaisuudessa kahdeksasta neljään työ yhden työnantajan palveluksessa voi olla enemmän poikkeus kuin sääntö. Millainen työelämä odottaa korkeakoulusta valmistuvia: unelmien työpaikka, yrittäjyys vai useita, osin päällekkäisiä toimeksiantoja omalta erikoisalalta? Jatkossa työelämä vaatii entistä enemmän itseohjautuvuutta ja muutoskykyä. Mitä tämä tarkoittaa aivojen näkökulmasta? Entä miten oppisimme haastamaan vakiintuneita ajatus- ja toimintamalleja ja löytämään uusia ratkaisuja?

Tule kuulemaan ja keskustelemaan uuden työelämän mahdollisuuksista ja haasteista korkeakoulutettujen näkökulmasta!

Ohjelma:

  • (Työ)elämävalmiudet fokuksessa
    Mikko Hyttinen, avainalueen vetäjä, Sitra
  • Korkeakoulutuksen potentiaali ja pullonkaulat aivotutkimuksen näkökulmasta
    Ville Ojanen, aivotutkimuksen tohtori, Aivokunto Oy
  • Uudistamisen vaikeus ja uudistumisen voima
    Mikael Jungner, toimitusjohtaja, Kreab Oy

Lisäksi kuulemme lyhyet kommentit korkeakoulusta, opiskelijalta ja työnantajayrityksestä.

Sitra lanseeraa tilaisuudessa ideakuulutuksen, jonka kautta haemme uusia avauksia korkeakouluopiskelijoiden työmarkkinavalmiuksien edistämiseksi.

Koulutuskeskiviikon koordinoinnista vastaa Sitran Työelämän taitekohdat -avainalue, joka ideoi ja kokeilee toimintamalleja, jotka auttavat työtä ja työntekijöitä löytämään toisensa nykyistä tehokkaammin. Lisäksi herättelemme suomalaisia kehittämään uuden työn markkinoilla ja uudessa työelämässä tarvittavia valmiuksia.

Koulutuskeskiviikko kokoaa yhteen kaikki oppimisesta ja koulutuksesta kiinnostuneet, nostaa keskusteluun yhden oppimisen tulevaisuuteen liittyvän teeman ja haastaa konkreettisiin tekoihin koulutuksen kehittämiseksi. Tilaisuuksiin voi osallistua kuka tahansa asiasta kiinnostunut.

Koulutuskeskiviikkoa klo 13-15 voi seurata myös webcastina verkossa tai jälkikäteen tallenteelta. Linkit päivitetään tälle sivulle lähempänä tilaisuuden ajankohtaa. Etäosallistumiseen ei tarvitse ilmoittautua.

Lämpimästi tervetuloa!

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra

 

Koulutuskeskiviikon jatkot klo 15–17:

NY Start Up – korkeakouluyrittäjyyttä ja työelämätaitoja käytännössä

Nuori Yrittäjyys ry kutsuu sinut Koulutuskeskiviikon jatkoille. Tilaisuudessa on mahdollisuus verkostoitua ja vaihtaa ajatuksia. Samalla esitellään NY Start Up -yrittäjyysohjelmaa. Vuoden kestävässä ohjelmassa korkeakouluopiskelijat perustavat oman miniyrityksen ja oppivat sen kautta yrittäjyystaitoja.

Lämpimästi tervetuloa!

Nuori Yrittäjyys ry

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislinkki tilaisuuksiin löytyy täältä. Ilmoitathan osallistumisestasi keskiviikkoon 10.2. mennessä. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tapahtumassa otetaan  valokuvia sekä videotallennetta, joita Sitra voi julkaista ei-kaupallisessa tarkoituksessa Sitran verkkosivuilla, julkaisuissa ja sähköisissä esityksissä sekä Youtubessa. Valokuvat ja videotallenne saattavat sisältää kuvia osallistujista. Osallistujan katsotaan antavan suostumuksensa edellä mainittuun kuvien käyttöön saapumalla tilaisuuteen.

 

 


Mistä on kyse?