Live
Kuinka voimme datan avulla auttaa suomalaisia kohti kestävämpiä elämäntapoja?
Kutsuvierastilaisuus

Kuinka voimme datan avulla auttaa suomalaisia kohti kestävämpiä elämäntapoja?

Mitä?

Sitran viime syksynä uudistettua Elämäntapatestiä on tehty Suomessa jo yli 190 000 kertaa, ja se on laajentunut käyttöön myös kahdeksassa muussa Euroopan maassa. Uudessa testissä käyttäjä voi laskea tuttuun tapaan oman hiilijalanjälkensä ja tehdä suunnitelman sen pienentämiseksi. Testituloksista ja käyttäjien suunnitelmista kootaan anonyymiä dataa, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi päätöksenteon tukena sekä fiksumpien tuotteiden ja palveluiden suunnittelussa.

Järjestämme syksyllä neljä tilaisuutta, joissa esittelemme ensimmäisiä löydöksiä Elämäntapatestin pohjalta kerätystä kulutus- ja päästödatasta sekä keskustelemme osallistujien kanssa kansalaisten kestävän arjen tavoitteista, motiiveista ja käyttäytymisen muutoksesta.

Aamiaistilaisuus kolmannen sektorin toimijoille järjestetään Sitran tiloissa Helsingin Ruoholahdessa torstaina 19.9.2024 klo 8.30–10.50.

Miksi?

Toiveenamme on saada käsitys, kuinka testituloksista, käyttäjien suunnitelmista ja käyttäjien hylkäämistä suosituksista koottua tietoa voidaan hyödyntää paremmin julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin asiantuntijoiden työn tukena.

Ohjelma:

8.30
Aamiaista tarjolla
8.45
Tervetuliaissanat
8.50
Näin teet uudistuneen Elämätapatestin ja suunnitelman
9.20
Elämäntapatestin datan hyödyntäminen ja mahdollisuudet
9.35
Keskustelua pöytäryhmittäin ja yhdessä
10.00
Millaiselle kulutus- ja päästödatalle on tarvetta?
10.10
Keskustelua pöytäryhmittäin
10.30
Keskustelun yhteenveto
10.50
Tilaisuus päättyy
Ota yhteyttä
Projektikoordinaattori, Luonto ja arki sekä PSLifestyle

+358 294 618 395

Mistä on kyse?