Live
Tulevaisuusbarometri 2021: Mitä suomalaiset ajattelevat tulevaisuudesta?
Verkkotapahtuma

Tulevaisuusbarometri 2021: Mitä suomalaiset ajattelevat tulevaisuudesta?

Miltä tulevaisuus näyttää suomalaisten silmin? Voiko tulevaisuuteen vaikuttaa? Miten koronavuosi on vaikuttanut suomaisten tulevaisuusnäkymiin?

  • 23.03.2021 klo 09:00 - 10:00
  • Youtube

Vuosi korona-aikaa taikana ja kuntavaalit edessä: miten suomalaiset näkevät tässä tilanteessa tulevaisuuden? Tervetuloa kuulemaan Tulevaisuusbarometri 2021 -kyselyn tuloksia webinaariin 23.3. klo 9-10! 

Kyselyssä on selvitetty muun muassamiten ihmiset eri puolilla Suomea suhtautuvat tulevaisuuteen, pystyykö tulevaisuuteen vastaajien mielestä vaikuttamaan, minkälaisena Suomen ja oman asuinkunnan tulevaisuus nähdään sekä mitkä asiat vaikuttavat äänestyspäätökseen.  

Tulevaisuusbarometrin tuloksia avaavat tilaisuudessa Sitran ennakointi- ja strategiajohtaja Katri Vataja sekä ennakoinnin asiantuntija Christopher Rowley. Paneelissa tuloksia analysoivat  THL:n tutkimuspäällikkö Anna-Maria Isola, MustReadin johtava politiikan asiantuntija Erkka Railo sekä Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina. Juontajana toimii tulevaisuusviestijä Anna Solovjew-Wartiovaara.

Tulevaisuusbarometri 2021 on Sitran teettämä kyselytutkimus, jossa tutkittiin 15–84 -vuotiaiden mannersuomalaisten näkemyksiä tulevaisuudesta. Kyselyyn vastasi 3800 henkilöä eri puolilta Suomea. Suuren vastaajajoukon vuoksi kyselystä saatiin ensimmäistä kertaa maakuntakohtaisesti edustavia tuloksia. Tulevaisuusbarometri toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. 

Voit myös halutessasi järjestää Tulevaisuusbarometrin jälkilöylyt eli verkkokeskustelutilaisuuden, jonka tueksi saat meiltä kattavan materiaalipaketin. Keskustelu voi olla suljettu tai kenelle tahansa avoin, ja sen teema voi olla yleinen tai vaikka pureutua oman asuinkuntasi tulevaisuuteen. Keskustelut ovat osa Ylen ja Erätauko-säätiön Hyvin sanottu -hanketta, jonka tavoitteena on parantaa suomalaista keskustelukulttuuria. 

Mistä on kyse?