Live
Mitä tiedämme ICT-alan energiankulutuksesta?
Verkkotapahtuma

Mitä tiedämme ICT-alan energiankulutuksesta?

Tule kuulemaan, millaista tietoa ICT-alan energiankulutuksesta on saatavilla, millaista tietoa tarvitaan ja mitä tämä kaikki tarkoittaa kuluttajalle?

Ilmoittaudu Ilmoittaudu mukaan verkkotilaisuuteen
  • 08.06.2020 klo 10:00 - 11:30

Tervetuloa verkkotilaisuuteen, jossa julkistetaan Etlan ja Aalto-yliopiston Sitralle toteuttama selvitys ICT-alan energiankulutuksesta Suomessa. Tilaisuus järjestetään maanantaina 8.6. klo 10–11.30.

Selvitys tarjoaa tilannekatsauksen julkisesti saatavilla olevasta datasta, jota Suomen ICT-sektorin sähkönkulutuksesta on löydettävissä. Se myös kertoo, mitä dataa meiltä puuttuu ja miten tätä dataa voitaisiin kerätä.

Tuloksia ja tulevaisuuden näkymiä esittelevät Etlan johtava tutkija Timo Seppälä, Aalto-yliopiston tutkija Kari Hiekkanen ja Sitran kiertotalousasiantuntija Lotta Toivonen.

Selvitämme digitalisaation ympäristövaikutusten isoa kuvaa osana Sitran kiertotaloustyötä. Digitalisaatio vauhdittaa kiertotaloutta, mutta samalla verkkojen, datakeskusten ja laitteiden kasvava määrä kuluttaa energiaa ja materiaaleja. Tässä tilaisuudessa keskitytään energiankulutukseen: mennään nyt ja mihin suuntaan kehitys on menossa?

Tilaisuus järjestetään Microsoft Teams -palvelussa.

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen perjantaihin 5.6. klo 16.00 mennessä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille perjantaina 5.6. klo 16.30.

Tilaisuuden tarkka ohjelma päivitetään tälle sivulle pian.

Mistä on kyse?