Live
Heräämö: Uusintava talous – kompassi tulevaisuuteen?
Keskustelutilaisuus

Heräämö: Uusintava talous – kompassi tulevaisuuteen?

Regeneratiivinen eli uusintava talous on talousajattelun tuore tulokas. Se on nopeasti noussut osaksi talouden tulevaisuudesta käytävää kansainvälistä keskustelua ja innoittaa myös monia yrityksiä. Mistä on kyse, ja miten uusintavassa taloudessa pääsee alkuun?

Tilaisuuden materiaalit

Eeva Hellströmin esitys (klikkaa kuvaa)

Tilaisuuden kuvaus

Regeneratiivista eli uusintavaa taloutta kuvataan usein kompassiksi tulevaisuuteen. Tilaisuuden aluksi Sitran johtava asiantuntija Eeva Hellström avaa, mihin suuntaan tuo kompassi osoittaa. Mitä uusintava talous on ja mitä se ei ole? Miten se eroaa kestävyydestä tai muista viimeaikaisista reilun ja kestävän talouden aloitteista? Entä millainen on tämän talousajattelun tämänhetkinen kehitysvaihe? Esitys nojaa ennen webinaaria julkaistavaan Sitran laajaan selvitykseen aiheesta.

Kompassina uusintava talous osoittaa suuntaa, mutta kartta tulevaisuuteen pitää jokaisen yrityksen piirtää oman tilanteensa ja toimintaympäristönsä pohjalta. Siitä, miten tuo kartta piirretään, keskustelevat regeneratiivisen ja kiertotalouden mukaisen liiketoiminnan kehittämiseen keskittyvän Ethican toimitusjohtaja Paula Fontell, edelläkävijäviljelijöiden siirtymää uudistaviin viljelykäytäntöihin tutkiva Soja Sädeharju Itä-Suomen yliopistosta ja Sitran kestävyysratkaisujen johtaja Lasse Miettinen. Myös yleisö pääsee tuomaan esille ajatuksiaan siitä, miten taloutta voitaisiin kehittää uusintavaksi.

Miten mukaan?

Tervetuloa seuraamaan Heräämö-webinaaria torstaina 7.9.2023 klo 8.30–9.50.

Webinaaria on mahdollista seurata myös paikan päällä Sitrassa ja osallistua sen päätteeksi klo 10.00–11.00 yhteiseen keskustelutilaisuuteen aamun annista. Mukaan paikalle mahtuu 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

8.30
Tervetuloa
Uusintava talous kompassina tulevaisuuteen
Eeva hellström, sitra
Miten kartta uusintavaan talouteen piirretään?
Paula fontell, toimitusjohtaja, ethica
SOJA SÄDEHARJU, vieraileva tutkija, ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO
lasse miettinen, Johtaja, Kestävyysratkaisut, sitra
Yleisön ääni
9.50
Webinaari päättyy
Tauko
10.00
Keskustelutilaisuus Sitrassa
11.00
Tilaisuus päättyy

Mistä on kyse?