Live
Poikkeusajan dialogit -julkistamistilaisuus
Verkkotapahtuma

Poikkeusajan dialogit -julkistamistilaisuus

Mihin tarvitsemme dialogia Suomessa juuri nyt? Mikä on dialogin arvo yhteiskunnallisissa kriisitilanteissa?

  • 28.03.2022 klo 09:00 - 10:30

Maailmanlaajuiset kriisit herättävät epävarmuutta, ahdistusta ja pelkoa. Koronarajoitusten hellittäessä olemme jo seuraavan kriisin portailla. Viimeiset ajat ovat kuljettaneet meidät keskelle uudenlaista Eurooppaa. Toivon ja yhteisyyden luominen on tärkeämpää kuin koskaan.

Tervetuloa Poikkeusajan dialogit – Kriisiajan kokemukset ja kansallisen dialogin malli -selvityksen julkistamistilaisuuteen ma 28.3. klo 9–10.30.

Julkaisun voit ladata täältä.

Tilaisuudessa kuulemme ja keskustelemme siitä, mitä kokemustieto voi tuoda yhteiskunnallisen luottamuksen rakentamiseen.

Nyt julkaistava selvitys aineistoineen on tulosta 296 erillisestä keskustelusta, joihin osallistui yli 2 000 kansalaista yhteiskunnan eri sektoreilta. Keskustelut käytiin Erätauko-menetelmää käyttäen. Dialogit toteutettiin osana kaksivuotista Poikkeusajan dialogit -hanketta, jossa eri yhteisöt loivat kansalaisille avoimia keskustelunareenoita korona-ajan Suomessa.  Erityistä huomiota on kiinnitetty siihen, että haavoittuvimmissa asemissa elävien kansalaisten ääni kuuluisi keskusteluissa.

Työn pohjalta rakentuu VM:n johdolla kansallinen toimintamalli Suomeen.

Miten mukaan?

Tule viettämään maanantaiaamua 28.3. joko Zoomissa tai seuraa suoraa striimiä Sitran YouTube-kanavalla. Zoomissa pääset keskustelemaan muiden osallistujien kanssa. Jos taas haluat keskittyä kuuntelemiseen, liity mukaan YouTubessa. Molemmissa tapauksissa voit ilmoittautua alla olevasta linkistä.

Tervetuloa dialogin maailmaan!

#PoikkeusajanDialogit #dialogi #erätauko #DialogPaus

Poikkeusajan dialogeista vastaavat DialogiAkatemia, Erätauko-säätiö, oikeusministeriö, Sitra, valtioneuvoston kanslia ja valtiovarainministeriö.

Mistä on kyse?