Live
Infowebinaari: Miten energiaa voitaisiin säästää dataratkaisujen avulla? Tule mukaan ratkaisuhakuun
Verkkotapahtuma

Infowebinaari: Miten energiaa voitaisiin säästää dataratkaisujen avulla? Tule mukaan ratkaisuhakuun

Sitra avaa ratkaisuhaun, joka pyrkii kehittämään dataa hyödyntäviä digitaalisia tuotteita tai palveluja energiansäästön vauhdittamiseksi ja kulutuspiikkien tasaamiseksi. Energiakriisiä helpottavien uusien digitaalisten tuotteiden ja palvelujen kehittäminen tarjoaa mahdollisuuksia innovaatioille ja liiketoiminnalle. Tule kuulemaan lisää! 

  • 31.10.2022 klo 10:00 - 10:45
  • Webinaari (Teams)

Tilaisuuden tallenne.

Sitra on avannut ratkaisuhaun, jonka tarkoituksena on kehittää Sitran rahoituksella erilaisia datalähteitä hyödyntäviä tuotteita ja palveluja energiansäästön aikaansaamiseksi ja kulutuspiikkien tasaamiseksi. Hakuaika päättyy 21.11.2022.  

Haku on suunnattu yrityksille ja muille toimijoille. Haemme uusia, yllättäviäkin ratkaisuja tämän talven ja tulevien vuosien energiahaasteisiin. Rahoitamme nopeita kokeiluja, jotka hyödyntävät avointa dataa ja mahdollisesti myös omadataa.  

Tavoitteena on auttaa kehitettävien digitaalisten ratkaisujen avulla yksittäisiä sähkön tai lämmön käyttäjiä joko säästämään tai joustamaan energiankäytössään, alentaen koko Suomen energiankulutuksen huippukulutusta. 

Haussa on kaksi kierrosta. Ensimmäinen kierros on auki 25.10.–21.11.2022. Haun ensimmäisessä vaiheessa tarjolla on arviolta 5 000–15 000 euroa kutakin valittavaa pilottia kohden. Toteutuneista piloteista valitaan jatkoon enintään kolme parasta. Ne voivat hakea ratkaisun jatkokehitykseen Sitralta keväällä 2023 noin 20 000–50 000 euroa.

Hakuehdot ja muut hakuun liittyvät materiaalit löydät täältä.

Tule infowebinaariin kuulemaan lisää, minkälaisia ratkaisuja Sitra hakee. Tai pohdituttaako, kuka voi osallistua? Mikä on riittävän uutta? Mitkä ovat hyväksyttäviä datalähteitä haussa rahoitettaville hankkeille

Tule linjoille, niin selvennämme aikeitamme ja vastaamme kysymyksiinne.  

Infowebinaarin kielet ovat suomi ja englanti. Kysymykset ja niiden vastaukset julkaistaan kootusti Sitran verkkosivuilla 11. marraskuuta. 

Oletko harkitsemassa hakemuksen tekemistä? Tule mukaan startup-hengessä toteutettavaan reverse pitching -tilaisuuteen, jossa energian tuottajat ja muut energia-alan toimijat kertovat, mitä haasteita he haluaisivat ratkaistavan, ja mitä dataa heillä olisi tarjota.

Mistä on kyse?