Live
Resurssiviisaiden tekojen tori
tapahtumat

Resurssiviisaiden tekojen tori

Tervetuloa nauttimaan herkullisesta villiruoasta ja kesäpäivän tunnelmaan virittävästä musiikista!

Resurssiviisaiden tekojen tori on kaikille avoin ulkoilmatapahtuma. 600:lle ensimmäiselle on tarjolla huippukokki ja Suomen villiruokalähettiläs Sami Tallbergin kevätkauden villiraaka-aineista valmistama ateria. Tule maistamaan koivunmahlaa, korvasienirullaleipää, vuohenputkivanukasta ja pakurinameja! Torin musiikista vastaa Aurinko-DJ.

Tapahtumassa pääsee myös tutustumaan resurssiviisaisiin käytännön tekoihin. Esillä on mm. tavaran kuljetukseen soveltuva sähköavusteinen lastipyörä sekä Tesla-sähköauto ja biokaasuautoja. Resurssiviisaus on uusia ratkaisuja ja arjen tekoja, ja torilla voikin tutustua mm. uudenlaiseen biojätteen kierrätysratkaisuun: matokompostoriin, joka soveltuu kerrostaloasuntoon ja tekee biojätteestä kukkamultaa ilman hajuhaittoja.

Jyväskylä tähtää ensimmäisten suomalaiskaupunkien joukossa resurssiviisaaksi kaupungiksi. Viimeistään vuoteen 2050 mennessä Jyväskylä kehittyy hiilineutraaliksi ja jätteettömäksi sekä kuluttaa luonnonvaroja yhden maapallon kantokyvyn rajat huomioiden. Resurssiviisaiden tekojen torilla kuullaan Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koiviston tervehdys, esitellään Jyväskylän resurssiviisaustyötä viimeisten 2,5 vuoden aikana sekä työn jatkumista tulevaisuudessa.

Sitra kiittää Jyväskylän kaupunkia ja resurssiviisaustyöhön osallistuneita kaupunkilaisia yhteistyöstä Kohti resurssiviisautta –hankkeessa.

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?