Live
Ruokaa läheltä – tulevaisuuden keinoin
Miten voimme tuottaa tulevaisuudessa ruokaa kestävästi myös kaupungeissa, matkailukeskuksissa ja tehtaiden varjossa?

Kutsuvierastilaisuus

Ilmastonmuutos ja väestönkasvu pakottavat meidät miettimään uusia ruuantuotannon tapoja ja ympäristöjä. Tulevaisuudessa ruokaa tuotetaan perinteisen maaseudun lisäksi myös kaupungeissa, matkailukeskuksissa ja tehtaiden varjossa.

Ruokaa läheltä – tulevaisuuden keinoin -työpajassa keskustellaan, miten yrittäjät, ekoteollisuuspuistot, kunnat, kehityskeskukset ja oppilaitokset voivat tuottaa yhdessä ruokaa uusilla ja innovatiivisilla tavoilla. Kaksipäiväisessä työpajassa käydään läpi kestävän ruuantuotannon uudenlaista konseptointia, rahoitusta, kaupallistamista ja osaamisen kehittämistä.

Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Kemi-Tornion teollisten symbioosien osaamis- ja koulutuskeskus, Lapin ELY-keskus ja Sitra.

Ohjelma

Torstai 11.10.

12-13 Lounas (omakustanteinen)
13-13.15 Tervetuloa

Kari Poikela, Digipolis ja Merja Rehn, Sitra

13.15-14 Alueellista ruuantuotantoa ja liiketoimintaa

Ratkaisujen mahdollistajat, Panu Jouhimo, projektipäällikkö, EcoSairila, Mikkeli

Kaupallistaminen, Veli-Markku Korteniemi, hallituksen puheenjohtaja, Aromtech Oy, Tornio

PoroKala-hanke, Petri Muje, projektipäällikkö, Lapin AMK

14-14.30 Kannattaako ruuantuotantoon sijoittaa?

Tero Luoma, sijoitusjohtaja, Taaleri Kiertotalous Ky

 14.30-14.45 Kahvi
14.45-15 Kiertotalouden tiekartta 2.0

Kari Herlevi, projektijohtaja, Sitra

15-15.30 Mennään ja tehdään

Henri Alén, ravintoloitsija, kiertotalousravintola Ultima

15.30-17.30 Työpajat rinnakkaissessioissa. Teemat: ruuantuotannon uudet konseptit, rahoitus, kaupallistaminen ja osaamisen kehittäminen
17.30-18 Tulosten esittely ja päivän yhteenveto
18- Jälkilöylyt
19- Illallinen (omakustanteinen)

Perjantai 12.10.

9-9.30 Ruoka ja matkailu, case HulluPoro
9.30-10 Paikallinen ruuantuotanto, esimerkkiyrityksiä
10-11.30 Ruoka ja sen tarina
11.30-12 Löytyykö osaajia?

Merja Paloniemi, Suomen Yrittäjät, Amis uudistuu-hanke

12-12.30 Yhteenveto ja miten edetään

Kari Poikela, Digipolis ja Merja Rehn, Sitra

12.30-13.30 Lounas (omakustanteinen)

 

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?