Live
Seuraa suorana puheenvuoroja demokratian tulevaisuudesta
Verkkotapahtuma

Seuraa suorana puheenvuoroja demokratian tulevaisuudesta

  • 29.03.2017 klo 16:15 - 17:30

Osana Suomi 100 -demokratiaviikkoja tuomme puolenkymmentä viiden minuutin asiantuntijapuheenvuoroa katsottavaksi verkossa suorana lähetyksenä.

Puheenvuorot pidetään englannin kielellä ja niitä voi seurata 29.3. klo 16:15-17:30 välillä Suomen Lontoon instituutin Facebook-sivulla.

Demokratian ja osallisuuden tulevaisuuteen liittyvät puheenvuorot ovat osa Suomen Lontoon Instituutissa järjestettävää työpajaa demokratian tulevaisuudesta. Puheenvuorot esittelevät uusia ja nousevia tapoja demokratian ja osallisuuden vahvistamiseksi.

Johdantopuheenvuorot:

  • Aleksi Neuvonen, founder, Demos Helsinki
  • Roope Mokka, founder, Demos Helsinki

Puhujat:

  • Elina Kiiski Kataja, leading specialist, foresight, Sitra
  • Reema Patel, RSA (Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures and Commerce), UK
  • Marcin Gerwin, co-founder of Sopocka Inicjatywa Rozwojowa on the growth of deliberative democracy in Poland, and the Gdansk Citizen’s Assembly
  • Clodagh Harris, a senior lecturer at the University of Cork on Ireland’s Citizen’s Assembly Constitutional Convention
  • Janne Kareinen, specialist at Sitra on ’Timeout’ deliberation experiment
  • Marcus Beltran, Cambridge Analytica
  • Claudia Delso, Councillor for Democratic Innovation on participatory budgeting in A Coruña (Video Presentation)
  • Audrey Tang, Digital Minister for Taiwan on Taiwan’s latest deliberative democracy innovations (Video Presentation)

 

Työpaja on osa kansainvälisten työpajojen sarjaa, joka liittyy Sitran ja Demos Helsingin Seuraava erä -visiotyöhön. Työpajoissa syvennämme ymmärrystä yhteiskunnan murroksesta ja kiinnostavimmista kansainvälisistä ratkaisuista – ja peilaamme pohjoismaisen mallin vahvuuksia Suomen ulkopuolisista näkökulmasta.

Työpajojen teemoina ovat Seuraavan erän kokonaisuudet:

  1. Työ ja toimeentulo
  2. Demokratia ja osallisuus
  3. Kasvu ja edistys (julkaistaan alkukesästä 2017)

Työpajojen tapahtumapaikoiksi on valittu kaupungit, joissa käydään tällä hetkellä globaalissa mittakaavassa eturintaman keskustelua kustakin aiheesta. Jokaiseen työpajaan osallistuu 30-45 kyseisen teeman asiantuntijaa.

Lontoo ja Iso-Britannia ovat kiinnostaneet demokratiaa tutkineita ajattelijoita esimerkiksi vuoden 2016 Brexitin sekä vuoden 2014 Skotlannin kansanäänestyksen vuoksi. Ensimmäinen työpaja järjestettiin San Franciscossa, sillä kyseisellä alueella on jo pitkään tutkittu ja tehty aloitteita uuden ajan työn ja toimeentulon kysymyksistä. Kolmas työpaja kasvusta ja edistyksestä järjestetään Tokiossa, jossa on kertynyt kokemusta länsimaita todennäköisesti odottavasta hitaan talouskasvun ajasta.

Seuraava erä on Sitran ja Demos Helsingin visiotyö, joka tähtää pohjoismaisen mallin uudistamiseen, hyvinvoinnin seuraavaan erään. Työn tuloksena syntyy kansainvälisesti merkittävä avaus pohjoismaisen mallin uudistamiseen.

Mistä on kyse?