Live
Demokratian tulevaisuus -työpaja

Demokratian tulevaisuus -työpaja

Kuva: Johannes Romppanen
  • 29.03.2017 klo 16:00 - 19:00
  • Suomen Lontoon instituutti

Seuraava erä -visiotyön tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä nykyisin käynnissä olevista sosiaalisista muutoksista sekä oikeudenmukaisen yhteiskunnan rakentamisesta. Työn tuloksena vuoden 2017 aikana syntyy yhteiskunnallinen visio, jossa ihmisten hyvinvoinnin ohella huomioidaan planeettamme ekologinen kantokyky.

Osana vision kehittämistä tuomme yhteen erilaisia ihmisiä, hankkeita ja organisaatioita vuoden järjestettävien kansainvälisten työpajojen avulla. Jokaisessa työpajassa 30–45 kunkin alan asiantuntijaa pohtii teemoja ja kokoaa ideoita avoimen ja tulevaisuuteen suuntautuneen yhteiskunnan rakentamiseksi, tutkii ilmiöiden välisiä yhteyksiä ja pyrkii löytämään keinoja näiden ideoiden jalostamiseksi ja eteenpäin viemiseksi.

Suomen Lontoon instituutissa 29.3. järjestettävässä työpajassa teemana on demokratian ja osallisuuden tulevaisuus sekä uudet keinot demokratian ja osallisuuden vahvistamiseksi. Sitra julkaisi 21.3. aiheesta muistion Demokratian vaikeuksista kohti tulevaisuuden osallisuutta, joka sisältää muun muassa 12 keinoa, joilla päätöksentekoa voitaisin tuoda lähemmäs arkea.

Työpajan asiantuntijapuheenvuorot lähetetään suorana lähetyksenä verkossa klo 16-17:20 Suomen aikaa.

Suosittelemme

Lisää aiheesta.

Mistä on kyse?