Live
Seuraava erä: Uusi edistyskäsitys – Opiskelijoiden lukuvuoden startti
tapahtumat

Seuraava erä: Uusi edistyskäsitys – Opiskelijoiden lukuvuoden startti

Hei maisterivaiheen opiskelija! Tervetuloa starttaamaan lukuvuosi pohtimalla tulevaisuusnäkökulmien hyödyntämistä opinnoissa.

Millaista edistys voisi olla 2020-luvun kehittyneissä yhteiskunnissa? Kuinka hidastuva talouskasvu heijastuu yhteiskuntiin, ja kuinka voimme sopeutua siihen? Vuoden 2016 yllättävät ja dramaattiset poliittiset tapahtumat havainnollistavat niitä jännitteitä, jotka muokkaavat lähivuosien yhteiskunnallista kehitystä ja antavat aidosti aiheen kysyä “mihin olemme menossa”.

Tulevaisuustalo Sitra tarjoaa maisterivaiheen opiskelijoille illan, jonka teemana on yhteiskunnan murrosta käsittelevä Seuraava erä -julkaisusarja. Tervetuloa starttaamaan lukuvuosi, tutustumaan uusiin ihmisiin ja pohtimaan ja saamaan ideoita tulevaisuusnäkökulmien hyödyntämisestä opinnoissasi, kursseillasi tai opinnäytetyössäsi. Tämä on se tapahtuma, jossa haluat lukuvuoden alussa olla mukana.

Teemoja: Poikkitieteellisyys, tulevaisuus, yhteiskunta, keskustelu, wine & dine, kovia asiantuntijoita ja ennen kaikkea teidän ajatuksia.

Ohjelma:

  • Seuraava erä -artikkelisarjan esittely
  • Illan teemana edistys 2020-luvun yhteiskunnissa
  • Wine & dine
  • Kommentteja ja keskustelua artikkeleista

Illan aikana tapaat asiantuntijoita Seuraavan erän tiimistä. Paikalla ovat ainakin Paula Laine ja Jenna Lähdemäki Sitrasta.

Mikä Seuraava erä? Kyseessä on Sitran ja Demos Helsingin visiotyö ja kolmiosainen katsaus tulevaisuuden Suomeen ja reilumpaan yhteiskuntaan.

Lisätietoa löydät täältä:

Tilaisuuden vetäjinä toimivat Oppimosta opiskelijat Maria McPartlin sekä Niina Karjunen.

Osallistumisen ehtona on, että luet Seuraava erä –esseesarjan kolmannen pääesseen Edityksen uusi kytkentä (linkki alla). Toivomme myös, että valitset lyhyemmistä artikkeleista sinua kaikkein eniten kiinnostavan. Keskustelemme tilaisuudessa valinnoistanne.

Pääessee:

  • Edityksen uusi kytkentä
    “Esseen tarkoituksena on luonnostella näkemystä siitä, mitä edistys voisi olla 2020-luvun kehittyneissä yhteiskunnissa, jotka ovat todennäköisesti ennennäkemättömän vauraita, mutta joissa talouskasvu on pitkäaikaisesti hyvin matalalla tasolla.”

Voit ladata pääesseen myös PDF-julkaisuna linkin takaa.

Lyhyemmät artikkelit löytyvät pääesseen ohesta Artikkelit-otsikoiden alta sivulla www.seuraavaerä.fi.

Sitovat ilmoittautumiset sivun ylälaidasta ilmoittaudu-painikkeen kautta tai täältä.

  • Ilmoittauduthan 21.8. mennessä
  • Osallistujamäärä on rajallinen
  • Ilmoitamme valituille opiskelijoille

Innolla yhteistä iltaa odottaen,
Sitran ja Oppimon väki

Mistä on kyse?