Live
Sitran, EK:n, WWF Suomen ja Helsingin Sanomien suuri vaalitentti luonnosta ja ilmastosta
Paneelikeskustelu

Sitran, EK:n, WWF Suomen ja Helsingin Sanomien suuri vaalitentti luonnosta ja ilmastosta

Miten puoluejohtajat taklaavat luontokatoa ja ilmastokriisiä? Miten rakennetaan tulevaisuus, jossa ihminen, luonto ja talous kukoistavat?

  • 15.02.2023 klo 18:30 - 20:00
  • Sanomatalo ja Helsingin Sanomien verkkosivut

Ilmasto kuumenee huolestuttavaa vauhtia ja luonnon monimuotoisuus hupenee myös Suomessa. Tilanne on vakava, sillä ilman monimuotoista luontoa ei ole myöskään hyvinvointia tai talouskasvua, jotka ovat riippuvaisia luonnon tarjoamista palveluista.

Ratkaisuilla on kiire. Suomessa avainasemassa on huhtikuussa valittava seuraava eduskunta.

Tulevaisuustalo Sitra, kansainvälinen ympäristöjärjestö WWF ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK järjestävät vaalitentin, jossa tapetilla ovat luonto ja ilmasto. Tentin sisällöstä vastaa Helsingin Sanomat.

Miten puoluejohtajat rakentavat Suomea, jossa ilmastoa ja luontoa vahvistava talous mahdollistaa hyvinvoinnin myös tulevaisuudessa. Miten rakennetaan tulevaisuus, jossa ihminen, luonto ja talous kukoistavat?

Entä miten Suomi ja suomalaiset yritykset voivat tarttua vihreän siirtymän mahdollisuuksiin? Mikä muuttuu, mikä pysyy ennallaan?

Vaalitenttiin osallistuvat kahdeksan eduskuntapuolueen puheenjohtajat Sanna Marin (sd), Riikka Purra (ps), Petteri Orpo (kok), Annika Saarikko (kesk), Maria Ohisalo (vihr), Li Andersson (vas), Anna-Maja Henriksson (r) ja Sari Essayah (kd).

Tenttiä voi seurata paikan päällä Sanomatalossa tai suorana Helsingin sanomien verkkosivuilla.

Maailman myllerryksen keskellä tulevaisuustalo Sitra kannustaa Suomea pitämään kiinni yli vaalikausien katsovasta hallitusohjelman mallista sekä tekemään neljä suurta valintaa. Tutustu Sitran ehdotuksiin.

Mistä on kyse?