Live
Sitran, EK:n, WWF Suomen ja Helsingin Sanomien suuri vaalitentti luonnosta ja ilmastosta
Paneelikeskustelu

Sitran, EK:n, WWF Suomen ja Helsingin Sanomien suuri vaalitentti luonnosta ja ilmastosta

Miten puoluejohtajat taklaavat luontokatoa ja ilmastokriisiä? Miten rakennetaan tulevaisuus, jossa ihminen, luonto ja talous kukoistavat?

  • 15.02.2023 klo 18:00 - 19:30
  • Sanomatalo ja Helsingin Sanomien verkkosivut

Ilmasto kuumenee huolestuttavaa vauhtia ja luonnon monimuotoisuus hupenee myös Suomessa. Tilanne on vakava, sillä ilman monimuotoista luontoa ei ole myöskään hyvinvointia tai talouskasvua, jotka ovat riippuvaisia luonnon tarjoamista palveluista.

Ratkaisuilla on kiire. Suomessa avainasemassa on huhtikuussa valittava seuraava eduskunta.

Tulevaisuustalo Sitra, ympäristöjärjestö WWF, Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Helsingin Sanomat järjestävät suuren ilmasto- ja luontotentin keskiviikkona 15.2. klo 18–19.30. Tentin juontavat HS:n politiikan toimittajat Petja Pelli ja Marko Junkkari.

Miten puoluejohtajat rakentavat Suomea, jossa ilmastoa ja luontoa vahvistava talous mahdollistaa hyvinvoinnin myös tulevaisuudessa. Miten rakennetaan tulevaisuus, jossa ihminen, luonto ja talous kukoistavat?

Entä miten Suomi ja suomalaiset yritykset voivat tarttua vihreän siirtymän mahdollisuuksiin? Mikä muuttuu, mikä pysyy ennallaan?

Vaalitenttiin osallistuvat kahdeksan eduskuntapuolueen puheenjohtajat Sanna Marin (sd), Riikka Purra (ps), Petteri Orpo (kok), Annika Saarikko (kesk), Maria Ohisalo (vihr), Li Andersson (vas) ja Sari Essayah (kd). RKP:n puheenjohtajaa Anna-Maja Henrikssonia tuuraa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz.

Tenttiä voi seurata paikan päällä Sanomatalossa tai suorana Helsingin Sanomien verkkosivuilla.

Maailman myllerryksen keskellä tulevaisuustalo Sitra kannustaa Suomea pitämään kiinni yli vaalikausien katsovasta hallitusohjelman mallista sekä tekemään neljä suurta valintaa. Tutustu Sitran ehdotuksiin.

Päivitetty 10.2.: Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin sijaan tenttiin osallistuu puolueen kansanedustaja Anders Adlercreutz.

Mistä on kyse?