Live
Slush-ilta: Ruoan tulevaisuus kiertotaloudessa

Slush-ilta: Ruoan tulevaisuus kiertotaloudessa

Mitä lautasillamme on tulevaisuudessa? Onko se maukasta? Onko se hyväksi terveydellemme ja ympäristöllemme? Miltä ruoka näyttää?

Vuonna 2017 niin nälkäisiä kuin ylipainoisiakin ihmisiä on liikaa. Ruokajärjestelmämme aiheuttavat ekologisia ja yhteiskunnallisia ongelmia, ja järjestelmistä puuttuu läpinäkyvyys.

Meidän täytyy miettiä ruokajärjestelmiämme uudelleen. Ruuan pitäisi olla ravinteikasta ja sen tuotannon tapahtua maapallon kantokyvyn rajoissa. Se, mitä ja miten syömme, ovat henkilökohtaisia asioita, mutta toisaalta syömisellä on kauaskantoisia vaikutuksia yhteiskunnissa. Tämä tapahtuma keskittyy kolmeen aiheeseen.

Tapahtuman aiheet

Tiedon tulevaisuus
Maailma on täynnä tietoa, mutta sitä pitäisi osata käyttää paremmin, jotta voimme optimoida resurssien käyttöä ja lisätä läpinäkyvyyttä. Miten ihmisen ajattelun ja teknologian voisi yhdistää toisiinsa?

Kulutuksen tulevaisuus
Nykyiset syömistapamme pitää kyseenalaistaa. Millaista ruokaa kiertotalouden periaatteiden noudattaminen tuo lautasillamme? Miten teemme sen syömisestä houkuttelevaa ja mielekästä?

Symbioosin tulevaisuus
Systeeminen muutos ruokajärjestelmissämme ei tapahdu yksittäisten toimijoiden aloitteesta. Tarvitsemme uudenlaisia verkostoja ja yhteistyötapoja luodaksemme kestävämpiä ruokajärjestelmiä. Miten uusia yhteistyökumppaneita ja asiantuntemusta löytyy? Miten löydämme inspiraation tarvittaville symbioosille?

Tutustu tilaisuuden materiaaleihin täällä (englanniksi).

Lisätietoja

Kysyttävää? Ota yhteyttä Kirsi Pönniin,  kirsi.ponni@sitra.fi.

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?