Live
Suomi, kiertotalouden edelläkävijämaa – kuinka ulkopolitiikka tukee tavoitetta?
tapahtumat

Suomi, kiertotalouden edelläkävijämaa – kuinka ulkopolitiikka tukee tavoitetta?

Sitra ja Ulkopoliittinen instituutti järjestävät keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan miten voimme vaikuttaa globaaliin kiertotaloussiirtymään ulkopolitiikan keinoin.

  • 03.11.2020 klo 14:00 - 15:35
  • Online

Kansainvälinen yhteisö on osoittanut kiinnostusta Suomen tarjoamiin kiertotalouden työkaluihin ja toimintamalleihin. Vuonna 2016 Suomessa laadittu maailman ensimmäinen kiertotalouden tiekartta on herättänyt valtavasti huomiota, ja Sitran vuonna 2017 lanseeraama maailman kiertotalousfoorumi (World Circular Economy Forum, WCEF) on koonnut yhteen tuhansia kiertotalouden tekijöitä ympäri maailmaa.

Ulospäin suuntautuneisuus, alueelliseen ja globaaliin toimintaympäristöön sekä kiertotaloussiirtymän edellytyksiin vaikuttaminen korostuvat tuoreissa kansallisen ja EU-tason linjauksissa (mm. EU:n komission kiertotalouden toimintaohjelmassa).

Suomen aseman vahvistaminen kiertotalouden edelläkävijämaana on hallitusohjelman ja viimeistelyvaiheessa olevan kiertotalouden strategisen ohjelman keskeisiä tavoitteita. Kunnianhimoinen tavoite toteutuu vain, jos kansainvälinen ulottuvuus otetaan mukaan kaikessa kiertotaloussiirtymään tähtäävässä toiminnassa. Suomen kärkiaseman säilyttäminen edellyttää ulkopolitiikalta tavoitteellisuutta, kokonaisvaltaisuutta ja johdonmukaisuutta.

Miten voimme vaikuttaa globaaliin kiertotaloussiirtymään ulkopolitiikan keinoin? Minkälaista kansainvälistä yhteistyötä ja vaikuttamista Suomelta edellytetään, jotta pysymme kiertotalouden kärkimaana? Miten kehitetään julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä ja varmistetaan kiertotalouteen liittyvien viennin markkinamahdollisuuksien hyödyntäminen?

Tilaisuuden järjestävät Sitra ja Ulkopoliittinen instituutti.

Ilmoittaudu mukaan 30.10. mennessä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ennen tilaisuuden alkua.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Malena Sell-Myllyoja, johtava asiantuntija, kiertotalous (malena.sell@sitra.fi).

Mistä on kyse?