Live
SuomiAreena 2023
Tapahtumat

SuomiAreena 2023

Onko ekoteoilla mitään väliä, jos lentää tai syö lihaa? Ratkaiseeko tekoäly terveydenhuollon haasteet? Kestävätkö kotiemme tietoliikenneyhteydet?

  • 27.06.2023 klo 09:00 - 30.06.2023 klo 16:00
  • SuomiAreena

Kesän kiinnostavimmat yhteiskunnalliset keskustelut käydään jälleen Porissa 27.–30. kesäkuuta. Tänäkin vuonna joukko sitralaisia asiantuntijoita on mukana Suomen suurimman yhteiskunnallisen festivaalin SuomiAreenan ohjelmassa. Liity seuraan paikanpäälle tai seuraa ohjelmaa verkon välityksellä MTV3 Katsomon kautta.

OHJELMA

KESKIVIIKKO 28.6.2023

18:00-18:45
Onko ekoteoilla mitään väliä, jos lentää tai syö lihaa? Kestävän elämän ratkaisuklinikka
Eetunaukion lava, Itäpuisto 4,
järjestäjä: Jalotus Ry
Kaikki tietävät, että pitäisi elää kestävämmin, mutta miten se käytännössä tehdään? Ideaalitapauksessa lopettaisimme lentämisen samantien ja vaihtaisimme lihatuotteet kasviproteiineihin. Ideaalien saavuttaminen on kuitenkin työlästä. Onko siis järkeä tehdä mitään, jos kuitenkin jatkaa lentämistä tai lihansyöntiä? Ratkaisuklinikalla pohdimme näitä kysymyksiä tosielämän tapausten kautta, kestävyys- ja kokemusasiantuntijoiden avulla. Tule pohtimaan, millä teoilla on aidosti merkitystä.

Aiheesta keskustelemassa Sitran kestävien elämäntapojen asiantuntija ja projektikoordinaattori Henna Kurki.

TORSTAI 29.6.2023

14:00-14:45
Terveydeksi! Ratkaiseeko tekoäly terveydenhuollon haasteet?
Ikääntyvä väestö ja terveydenhuollon resurssipula tarvitsevat ratkaisuja. Samaan aikaan viedään läpi suurta muutosta, kun uusien hyvinvointialueiden rakennustyö jatkuu. Etähoito, henkilökohtainen hyvinvointi ja täsmälääketiede mullistavat tapaa, jolla hoitopalveluja tarjotaan ja kulutetaan. Tarvitaan uudenlaista ajattelua ja yhteistyötä palvelujen kehittämiseksi. Mikä on datan, analytiikan ja tekoälyn rooli haasteiden ratkaisijana? Miltä näyttää suomalainen terveydenhuolto vuonna 2030?

Aiheesta keskustelemassa Terveysdata 2030 -projektin asiantuntija Saara Malkamäki.

PERJANTAI 30.6.2023

10:00-10:45
Dataräjähdys on täällä – kestävätkö kotiemme tietoliikenneyhteydet?
Paikka: Raatihuoneenpuiston lava, Teatterikatu 7
Järjestäjä: Valokuitunen
SuomiAreenan räjähtävin keskustelu pureutuu datan määrän kasvuun. Vuosikymmenen loppuun mennessä tietoliikenneverkoissa liikkuvan datan määrä kymmenkertaistuu. Miten dataräjähdys selätetään? Riittääkö kaistaa kaikille suomalaisille tasavertaisesti? Digitalisoituva yhteiskunta ja ihmisten arki tarvitsevat huippunopeita ja toimintavarmoja tietoliikenneyhteyksiä. Tänä kesänä Suomessa rakennetaan ennätyspaljon valokuitua – miten kuluttajan etu toteutuu kuumentuneilla markkinoilla?

Aiheesta keskustelemassa Sitran Datatalouden tiekartan projektijohtaja Laura Halenius.

Mistä on kyse?