Live
Terveys- ja hyvinvointiala kasvuun – sanoista teoiksi 20.8.2019 (Kutsuvierastilaisuus)
Kutsuvierastilaisuus

Terveys- ja hyvinvointiala kasvuun – sanoista teoiksi 20.8.2019 (Kutsuvierastilaisuus)

Innovaatiosta tuotteiksi – mikroyrityksistä makroiksi – suunnitelmista toimiksi!

Mistä löytyvät toimijat, jotka tulevaisuudessa kasvattavat sosiaali- terveys- ja hyvinvointialan (sotehy) mikroyrityksistä kansainvälistyviä makroyrityksiä?

Kuinka julkinen yrityspalveluverkosto voisi tukea vieläkin tuloksekkaammin ja yhtenäisemmin ja sotehy-yrityksiä?

Miten pystymme jatkossa rahoittamaan sotehy-yrityksiä, jotka eivät ole vielä kypsiä kansainvälistymään?

Tervetuloa keskustelemaan ja laatimaan toimenpidekarttaa, miten Suomen terveys- ja hyvinvointisektori vauhditetaan kasvuun. Aihetta kommentoimassa mm. Disior Analytics ja Lääkärikeskus Aava

Terveysala, ja eritoten terveysteknologia-ala, on merkittävä korkean osaamisen kasvuala. Löytyykö sosiaali- ja perusterveydenhuollosta kasvupotentiaalia ja menestystä vientimarkkinoille asti? Entä löytyykö hyvinvointipalveluista, joka aina juhlapuheissa muistetaan mutta käytännön tasolla unohdetaan, ratkaisuja ennaltaehkäisyyn ja kansantaloudenkin parempaan vointiin? Suomessa terveys- ja hyvinvointisektorilla toimivien kasvu- ja kansainvälistä potentiaalia omaavien yritysten määrä on suhteellisen pieni ja suuri osa terveysalalla toimivista yrityksistämme on mikroyrityksiä. Miten taklaamme tunnistettuja kasvun esteitä?

Sitra on tukenut sotehy-toimijoiden verkottumista ja kasvua mm. Soteuttamo-verkostoissa sekä järjestämällä pk-yritys-kiihdyttämöjä parin vuoden ajan. Työ- ja elinkeinoministeriössä on puolestaan terveysalan kasvu ollut painopisteenä jo useamman vuoden. Lisäksi usean ministeriön johdolla laaditaan parhaillaan uutta terveysalan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategiaa. Kuulisimme mielellämme juuri sinun näkemyksiäsi siitä, missä alan suurimmat haasteet ovat ja millaisia käytännön toimia ekosysteemissämme pitäisi tapahtua, jotta uusia kasvuyrityksiä syntyisi sosiaali- terveys- ja hyvinvointisektorille aikaisempaa enemmän.

Tule mukaan laatimaan käytännön toimenpidekarttaa ja antamaan suosituksesi terveys- ja hyvinvointialan kasvuun!