Live
Tieteen yö: Tulevaisuutta – usko tai älä!
tapahtumat

Tieteen yö: Tulevaisuutta – usko tai älä!

Heurekan ja Sitran monitieteinen ja -taiteinen, kokonaisvaltaisen elämyksellinen tapahtuma vie mahdollisiin tulevaisuuksiin.

Suuren suosion saavuttaneen ilmaistapahtuman ohjelmassa on monenmoista nähtävää ja koettavaa tieteen ja fiktion parissa.

Seitsemän sisarusta tulevaisuudessa -näyttelyssä pääsee valikoimaan oman tulevaisuuden rakennuspalikoita. Tekoäly seuraa kävijöiden valintoja ja jokainen saa oman arvoprofiilinsa. Lopuksi Pepper-robotti ja tekoäly Jennifer analysoivat, miltä koko Suomen tulevaisuus näyttää.

Tiedettä pallolla -kohteella Sitran asiantuntijat kertovat ajankohtaista tietoa luonnonvaroista ja kestävästä kehityksestä teemalla Maalaisjärki 2.0 – miten saamme ruuan riittämään myös tulevaisuudessa?

Tapahtumassa kuullaan useita asiantuntijapuheenvuoroja. Kirjailija Johanna Sinisalo pureutuu fiktiokirjallisuuden utopioihin ja dystopioihin. Kirjallisuudessa on rakenneltu ihanneyhteiskuntia antiikin ajoista lähtien. Mihin dystopioita tarvitaan ja mitä ne kertovat meistä? Dosentti Merja Polvinen ja tohtorikoulutettava Esko Suoranta puolestaan valottavat tulevaisuuden teknologioita kirjallisuudessa: mitä fiktiivisiä keksintöjä on oikeasti toteutettu? Tutkija Mikael Laakasuo paneutuu ajankohtaiseen kysymykseen tekoälyn moraalista. Sitran ennakoinnin asiantuntija Mikko Dufva pohtii, mitä tulevaisuuksissa tapahtuu.

Tapahtumassa on esillä kuvataiteilija Janne Hokkasen dystooppisia öljyväritöitä ja veistoksia sisältävä Egoloogista-näyttely. Myös musiikkitarjonta johdattelee asiaankuuluviin tunnelmiin: Quinsonitus-orkesteri tarjoilee scifi-leffojen tunnareita upein sovituksin. Planetaariossa pyörii Sami Mikkolan uusi lyhytanimaatio Galaksimatka.

Koska tapahtuma on maksuton, kannattaa yleisön varautua ruuhkiin ja jonoihin ainakin ajoittain. Jonotustilanteesta tiedotetaan illan aikana Heurekan verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Lämpimästi tervetuloa!

Katso tarkempi ohjelma ja aikataulu Heurekan sivuilta täältä.

Mistä on kyse?