Live
Tulevaisuustalo Sitra & ympäristötaiteilija Kaisa Salmi: 405.6
tapahtumat

Tulevaisuustalo Sitra & ympäristötaiteilija Kaisa Salmi: 405.6

Tyhjennä mielesi kasvihuoneen suojassa, lataa itsesi taideteoksella ja kännykkäsi aurinkoenergialla, ja juttele robotin kanssa. Sitra kutsuu yhdessä Heurekan ja taiteilija Kaisa Salmen kanssa torikävijät virittäytymään tulevaisuuteen.

Tunnelmallinen kasvihuone nousee kiivastahtisen suurtapahtuman keskelle, kun Sitra tuo SuomiAreenan Kansalaistorille taiteilija Kaisa Salmen suunnitteleman yhteisötaideteoksen 405.6. Kasvihuoneessa kävijät saavat mahdollisuuden levähtää, heittää kengät pois jalasta ja astua varpaisillaan nurmikolle. Sitralaiset isännät ja emännät ottavat vieraat vastaan, ja taiteilija itsekin on paikalla koko viikon ajan.

Kaisa Salmi on taiteilija, joka muistetaan mm. Oulun ja Turun keskustan sekä Eduskuntatalon portaat vallanneista kukkateoksista sekä vuoden 1918 tapahtumiin liittyvästä Fellmanin pelto -suurperformanssista, johon osallistui yli 10 000 ihmistä.  Kasvihuone 405.6 on yhteisöllinen, osallistava taideteos, joka kutsuu kävijät virittäytymään tulevaisuusajatuksiin, kukin omasta kokemusmaailmastaan käsin. Teoksen nimi viittaa ilmakehän hiilidioksidipitoisuuteen, jonka symbolisena pidetyn 400 miljoonasosan rajan alle ei enää päästä elinaikanamme.

Kävijät voivat halutessaan jättää jälkensä taideteokseen kirjoittamalla ja piirtämällä. Erilaiset viikon aikana syntyneet ajatukset muodostavat vuoropuhelun, jota Kaisa Salmi tulkitsee yleisökeskustelussa perjantaina 14.7. klo 11. Mukana tilaisuudessa on Sitran ennakoinnin johtava asiantuntija Elina Kiiski Kataja. Myös yleisö on tervetullut osallistumaan keskusteluun.

Heti tapahtumaviikon aluksi 10.–11.7.2017 myös Sitran ja Heurekan yhteiskiertue Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta pysähtyy kasvihuoneessa. Maanantain ja tiistain aikana erityisesti nuoret toivotetaan tervetulleeksi rakentamaan Heurekassa marraskuussa 2017 avautuvan näyttelyn päätähtiä eli tulevaisuuden sisarushahmoja omien valintojensa kautta. Samalla pääsee juttelemaan sympaattisen ystävärobotti Pepperin kanssa. Pepper myös esiintyy Kansalaistorin Torivartissa tiistaina klo 16.00.

Kasvihuone on avoinna SuomiAreenan Kansalaistorin aukioloaikojen puitteissa maanantaista perjantaihin 10.–14.7.2017 toripaikalla # 37.

Viimeisimmät kuulumiset löydät myös tapahtuman Facebook-sivuilta.

Mistä on kyse?