Live
Uuden ajan työ ja toimeentulo – valoa tulevaisuuteen
tapahtumat

Uuden ajan työ ja toimeentulo – valoa tulevaisuuteen

Työn muutoksesta puhuvat nyt kaikki. Vähemmän sen sijaan keskustellaan siitä, miten työn muutos haastaa yhteiskuntamme perinteisen toimintalogiikan. Työn, kasvun ja hyvinvoinnin yhteys murtuu tulevien vuosien ja vuosikymmenten aikana. Haluamme herättää keskustelua tästä murroksesta ja siitä, miten ja mihin suuntaan yhteiskunnallisia odotuksia tulisi nyt rukata.

Tilaisuuden alustajiin lukeutuvat hallituksen tulevaisuusselontekoa työn muutoksesta valmisteleva erityisasiantuntija Kaisa Oksanen valtioneuvoston kansliasta, Perspectives on New Work -julkaisun toimittaja Esko Kilpi, filosofi Antti Hautamäki, Uusi työelämä ja kestävä talous -teemaa Sitrassa johtava Timo Lindholm sekä kestävän hyvinvoinnin visiotyötä johtavat Paula Laine Sitrasta ja Aleksi Neuvonen Demos Helsingistä. Kommentaattoreina toimivat kansanedustajat Joona Räsänen, Hanna Sarkkinen ja Saara-Sofia Sirén.

Tilaisuuden tallenteen voi katsoa täällä.

Yhteenveto keskustelun pääkohdista on luettavissa täällä

Tutustu myös Seuraava erä -verkkojulkaisuun, joka sisältää kymmenkunta puheenvuoroa, haastattelua ja kiteytystä työn ja toimeentulon tulevaisuudesta. Näkökulmat vaihtelevat perustulosta verotuksen tulevaisuuteen ja elefanttikäyrän tulkinnasta talouden sosiaalistumiseen.

Tulevaisuustalo Sitra oli aikanaan eduskunnan lahja 50-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle. Kun Suomi juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään, on aika juhlistaa myös 50-vuotiasta Sitraa. Juhlimme tulevaisuustyön merkeissä, ja käynnistämme vuoden 12.1.2017 järjestettävällä Valoa tulevaisuuteen -tapahtumapäivällä, jonka jokaisessa osassa pureudumme johonkin kiinnostavaan tulevaisuusnäkökulmaan. Lisää tietoa muista päivän tapahtumista löydät täältä.

Mistä on kyse?