Live
Vaikuttavuus­investoiminen nyt!
tapahtumat

Vaikuttavuus­investoiminen nyt!

Oppeja, kokemuksia ja visioita vaikuttavuusinvestoimisen tulevasta suunnasta.

Ilmoittaudu 5.12.2019 mennessä

Viitisen vuotta sitten, vuonna 2014, Sitrassa pohdittiin suomenkielisiä vastineita englanninkielisille termeille impact investing ja social impact bond (SIB). Ja löytyiväthän ne: vaikuttavuusinvestoiminen ja tulosperusteinen rahoitussopimus.

Alkoi projekti, jonka tavoitteeksi asetettiin muun muassa vaikuttavuusinvestoimisen ekosysteemin rakentaminen Suomeen ja SIB-mallin testaaminen käytännössä.

Tule päivittämään tietosi siitä, missä nyt mennään, ja juhlistamaan yhdessä lukuisten eri toimijoiden kanssa tehtyä työtä kanssamme!

Millaisia kuntia, ministeriöitä, sijoittajia, yrityksiä ja järjestöjä vaikuttavuusinvestoimisen toimintaympäristöstä löytyy reilun viiden vuoden jälkeen? Millaisia SIB-hankkeita Sitra on auttanut liikkeelle ja millaista yhteiskunnallista muutosta niillä tavoitellaan? Mitä ajatuksia vaikuttavuuden hankinta herättää julkisella sektorilla? Entä mikä motivoi vaikuttavuussijoittajia?

Iltapäivän ohjelma pureutuu ennakoivan ja ehkäisevän toiminnan merkitykseen hyvinvoinnin ja julkisen talouden kestävyyden lähteenä, vaikuttavuuden hankinnan työkaluihin sekä tiedolla johtamiseen. Luvassa on oppeja ja kokemuksia useista näkökulmista sekä visioita vaikuttavuusinvestoimisen tulevasta suunnasta niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tilaisuuden juontaa Sitran viestintäjohtaja Veera Heinonen.

Mistä on kyse?