archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Boot Camp -työpajoissa uudistutaan maalis-huhtikuun ajan ympäri Suomen

Tulevaisuuden työpaikka -projektin ensimmäinen Boot Camp -työpaja pidetään Helsingissä 8. maaliskuuta. Mukana on kuusi työpaikkaa, jotka työstävät uudistumiseen parhaita työkaluja.

Kirjoittaja

Lilli Poussa

Asiantuntija, Ennakointi

Julkaistu

Tulevaisuuden työpaikka -projektin ensimmäinen Boot Camp -työpaja pidetään Helsingissä 8. maaliskuuta. Mukana on kuusi työpaikkaa, jotka työstävät uudistumiseen parhaita työkaluja.

Tulevaisuuden työpaikka -projekti on mahdollisuus erilaisille työpaikoille ryhtyä tuumasta toimeen ja kehittää huippuammattilaisten avulla toimivat työkalut oman työpaikan uudistumiseen – ilmaiseksi. Projektiin haki mukaan yhteensä 110 työpaikkaa, joista mukaan valittiin 60.

”Alun perin tarkoituksena oli valita mukaan 50 työpaikkaa, mutta koska hakemuksia tuli niin paljon, päätimme kasvattaa osallistujajoukkoa 60:n, jotta entistä useampi mukaan hakenut organisaatio saisi mahdollisuuden osallistua”, kertoo projektinvetäjä Saara Rimon Sitrasta.

Jokainen 60 työpaikasta osallistuu 3-5 hengen tiimin voimin päivänmittaiseen Boot Camp -työpajaan. Päivän aikana tiimit kehittävät yhdessä huippuasiantuntijoiden kanssa konkreettisia työkaluja työpaikkojen uudistamiseen. Työkalut voivat olla jo jossakin käytössä tai vasta ideatasolla ja ne voivat liittyä esimeriksi uusiin tapoihin käydä kehityskeskusteluita, työtehtävien -ja roolien kiertoon tai siihen, luopuuko organisaatio vaikkapa tehtävänkuvista kokonaan.

”Työpaikoilla Boot Camp -päivää odotetaan innoissaan, sillä kerrankin on aika ja paikka miettiä ratkaisuja juuri sen oman työpaikan uudistamiseksi”, kertoo projektinvetäjä Saara Rimon Sitrasta.

Boot Camp -päivät järjestetään Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Tampereella, Oulussa ja Turussa. Ensimmäiseen Helsingissä järjestettävään Boot Campiin osallistuvat Nordea Henkivakuutusyhtiö, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto ry, maa- ja metsätalousministeriö, Musti ja Mirri Oy, Hankkija Oy ja Yleisradio.

Työpaikoille projekti on ilmainen ja Boot Campeissa syntyneet työkalut tulevat jakoon kaikkien saataville. Ne 60 työpaikkaa, jotka eivät päässeet mukaan, saavat kutsun Tulevaisuuden työpaikka -projektin huipentumiseen 4. toukokuuta.

Tulevaisuuden työpaikka -projektia vetää Sitra yhteistyössä työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ja henkilöstönjohtoryhmä Henry ry:n kanssa.

Uutista on päivitetty 15.3.2017 klo 15.38.

Mistä on kyse?