uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Eko Game Jam luo uusia peli-ideoita avoimen hiilijalanjälkidatan pohjalta

Pelialan ammattilaiset ja ympäristöasiantuntijat kehittävät yhdessä uusia ympäristöaiheisten pelien prototyyppejä Eko Game Jam -tapahtumassa 14.-16. kesäkuuta.

Kirjoittaja

Julkaistu

Ympäristö- ja peliala kokoontuu yhteen Helsingissä ja Jyväskylässä, ja paikan päälle Eko Game Jam -tapahtumaan odotetaan noin 50–100 osallistujaa. Ympäristötiedosta ja pelisuunnittelusta kiinnostuneet voivat osallistua tapahtumaan verkon välityksellä ympäri maailmaa. Tapahtuman järjestää tietoalan kestävän kehityksen yhdistys Avoin ry yhteistyössä Sitran, Suomen ympäristökeskuksen ja ympäristöministeriön kanssa.

“Keskustelumme muun muassa venezuelalaisen ja madagaskarilaisen osallistujan kanssa ovat olleet kiehtovia. Maailmassa on paljon lahjakkaita pelinkehittäjiä, joita suomalainen ympäristöosaaminen kiinnostaa”, sanoo Avoin ry:n puheenjohtaja Otso Valta.

“Meille on tärkeää, että tietoalan osaajilla on hauskaa ja samalla mahdollisuus edistää kestävää kehitystä. On innostavaa koota eri alojen osaajat yhteen ja ideoida uudenlaista ympäristöviestintää.”

Tapahtumassa hyödynnetään Sitran Elämäntapatestin ja Suomen ympäristökeskuksen Ilmastodieetti-hiilijalanjälkilaskurin dataa. Elämäntapatestin ja Ilmastodieetin laskurit on julkaistu avoimena datana. Niille toivotaan löytyvän käyttöä niin peleissä kuin muissakin arjen sovelluksissa.

Eko Game Jamissa pelikoodarit hyödyntävät ympäristödataa ja ideoivat ratkaisukeskeisiä pelejä yhdessä kiertotalouden ja uusiutuvan energian asiantuntijoiden kanssa.

“Suomalaiset ovat kiinnostuneita ympäristöasioista. Esimerkiksi Sitran Elämäntapatesti on tehty jo yli 700 000 kertaa. Mahtavaa, että peliala lähtee tekemään muutosta ja käyttää olemassa olevaa dataa uusilla ja mielenkiintoisilla tavoilla”, sanoo Sitran Kestävä arki -projektin asiantuntija Sari Laine.

Mistä on kyse?