uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haemme asiantuntijaa Datatalouden tiekartta -projektiin

Haluatko olla mukana edistämässä reilumpaa ja kilpailukykyisempää datataloutta? Oletko yhteiskunnallisen kehittämisen ja sidosryhmäyhteistyön tehokas ammattilainen?

Julkaistu

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, joka ennakoi, mitkä ilmiöt vaikuttavat tulevaisuuteemme. Kehitämme ja selvitämme uusia ratkaisuja sekä teemme ennakkoluulottomia kokeiluja yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa. Sitran strategia 2021–2024.

Me Sitrassa tahdomme, että Suomi uudistuu ja menestyy datatalouden mahdollisuuksia hyödyntäen. Datatalouden tiekartta -projektissa analysoimme datatalouden nykytilaa, perustuksia ja siinä menestymisen avaimia. Ratkomme etenkin datan liikkuvuuden, osaamisen, yhteistyöverkostojen ja vastuullisen datan käsittelyn haasteita. Vaikutamme sääntelyn kehitykseen, jotta se tukisi datatalouden etenemistä ja kasvua sekä varmistaisi tasavertaiset mahdollisuudet kaikille.

Luotaamme tulevaisuusymmärrystä kehittyvästä datataloudesta ja autamme eri tahoja näkemään mahdollisuuksia tulevaisuuden dataan pohjautuvassa taloudessa. Luomme datatalouden muutosvoimia ja kehityslinjoja koskevan ennakointimallin, joka hyödyttää suomalaisia yrityksiä, päättäjiä ja yhteiskuntaa. Innostamme yritykset, asiantuntijat, virkamiehet ja poliittiset päättäjät yhteisen vision taakse ja edistämään tarvittavia muutoksia.

Etsimme nyt innostuneeseen joukkoomme Datatalouden tiekartta -projektiin

asiantuntijaa

määräaikaiseen työsuhteeseen 30.6.2025 asti.

Asiantuntijana vastaat työssäsi kansallisen Datatalouden tiekartta -projektin toteutuksesta sekä datatalouden tilannekuvaan ja ennakointiprosessiin liittyvien konseptien rakentamisesta. Työtehtäviisi kuuluu myös poikkiyhteiskunnallisen yhteistyön fasilitointi ja selvitysten suunnittelu ja toteutus sekä lopputulosten viestintä yhteistyössä muiden tiimin jäsenten ja ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Odotamme Sinulta

 • kokemusta datatalouden edistämiseen liittyvistä tehtävistä
 • osaamista yhteiskunnallisesta kehittämistä ja muutosten edistämisestä
 • osaamista ja käytännön työkokemusta vaativien selvitysten ja analyysien toteutuksesta
 • kokemusta vaativasta ja monialaisesta sidosryhmä- ja verkostoyhteistyöstä sekä erilaisten ryhmien ja prosessien fasilitoimisesta
 • kokemusta kunnianhimoisesta projektityöstä ja analyyttisyyttä yhdistettynä kykyyn toteuttaa ja toimeenpanna asioita.
 • Koet ketterän ja kokeilevan kehittämisen omaksesi ja siedät hyvin myös epävarmuutta. Sinulla on itsenäinen työote, organisointikykyä ja projektinhallintataitoja.
 • joustavuutta ja hyviä tiimityötaitoja. Tulet työskentelemään tiiviissä yhteistyössä osana laajempaa tiimiä.
 • sujuvia kirjallisia ja suullisia viestintätaitoja sekä esiintymistaitoa suomeksi ja englanniksi. Osaat viestiä monimutkaisista asioista ymmärrettävästi ja sinulla on kokemusta myös kansainvälisestä yhteistyöstä.
 • soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa.

Ymmärrys ennakointimenetelmistä ja palvelumuotoilusta sekä osaaminen datavetoisen liiketoiminnan kehityksestä ja strategiatyöstä katsotaan eduksi.

Tarjoamme Sinulle

 • innostuneen ja asiantuntevan työyhteisön
 • monipuoliset, kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät
 • kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta, jossa Suomi uudistuu ja menestyy reilun datatalouden mahdollisuuksia hyödyntäen
 • nykyaikaiset työtilat ja -välineet Helsingin Ruoholahdessa sekä mahdollisuuden osittaiseen etätyöhön

Kiinnostuitko?

Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, täytä hakemuslomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan hakemuksesi sekä CV:si osoitteessa careers.mps.fi 30.11.2021 mennessä. Huomioithan, että haastatteluja voidaan käynnistää jo hakuajan puitteissa.

Lisätietoja tehtävästä antaa projektijohtaja Laura Halenius perjantaina 19.11. klo 11–12, puh +358 40 716 7885. Voit olla yhteydessä myös MPS:n konsulttiin Sani Kaajakseen torstaina 25.11. klo 13–14.30, puh. +358 20 746 9453.

Mistä on kyse?