uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Haemme asiantuntijaa Ilmastoratkaisut-tiimiin

Haluatko mukaan huipputiimiin, joka auttaa Suomea nousemaan globaaliin kärkeen ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa ja nostamaan ilmastoratkaisut Suomen tulevaisuuden menestyksen kulmakiveksi?

Julkaistu

Ilmastokriisin ratkaisu on yksi keskeisimmistä ihmiskunnan kohtalon kysymyksistä. Myös Suomen menestyminen pitkällä aikavälillä riippuu siitä, miten ilmastonmuutosta saadaan hillittyä. Suomen (tai muidenkaan maiden) nykyinen kunnianhimon taso ei ole linjassa Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden kanssa, mutta Suomi ja suomalaiset ratkaisut voisivat olla kokoaan suuremmassa roolissa ilmastokriisin ratkaisussa. Tätä tukemaan Sitra käynnisti keväällä 2018 projektikokonaisuuden, joka keskittyy ilmastonmuutoksen torjunnassa hyödynnettäviin ratkaisuihin ja Suomen ilmastopolitiikan tukemiseen. Tarkastelemme ilmastonmuutosta, sen vaikutuksia Suomeen ja toisaalta ilmastonmuutoksen torjunnasta kumpuavia mahdollisuuksia talouden, yhteiskunnan kuin ympäristön näkökulmista. Lisäksi teemme myös kansainväliseen ilmastopolitiikkaan ja päästökauppaan liittyviä selvityksiä. Työstämme voit tarkemmin lukea täältä: https://www.sitra.fi/aiheet/ilmastoratkaisut/.

Tiimin työ on lähtenyt hyvin käyntiin, ja vauhdin kiihtyessä haemme nyt

asiantuntijaa

Työ on määräaikainen asiantuntijan tehtävä 30.6.2020 saakka.

Työssäsi vastaat erilaisten ilmastopolitiikkaan, ilmastoratkaisuihin ja talouteen liittyvien selvitysten suunnittelusta, strukturoinnista ja toteutuksesta sekä lopputulosten viestinnästä yhteistyössä muiden tiimin jäsenten ja ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Tiimissä asiantuntijat työskentelevät keskeisessä roolissa selvitysten suunnittelun ja toteutuksen parissa, mutta ovat myös aktiivisesti mukana tulosten viestinnän valmistelussa ja sidosryhmätyössä.

Etsimme hyvää tyyppiä, jolla on jo kokemusta taloudesta, energia-alasta tai ilmastopolitiikasta, erinomaiset analyyttiset valmiudet sekä kyky hahmottaa monimutkaisia kokonaisuuksia ja vaikutusketjuja. Eduksi on osaaminen liiketoiminnan kehityksestä ja strategiatyöstä sekä kokemus vaativasta projektityöskentelystä ja projektien johtamisesta.

Edellytämme ylempää korkeakoulututkintoa.

Arvostamme osaamista ja käytännön työkokemusta vaativien selvitysten ja analyysien toteutuksesta tai energiasektorin, cleantech-markkinoiden tai EU:n päästökaupan sekä Suomen ilmastopolitiikan suuntaviivojen tuntemusta.

Työskentelemme tiiviisti tiiminä ja panostamme voimakkaasti tulosten viestintään sekä yhteistyöhön kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa, joten vahvat kommunikointi- ja esiintymistaidot suomeksi ja englanniksi ovat eduksi.

Lähetä hakemuksesi, CV:si ja palkkatoiveesi tästä linkistä viimeistään sunnuntaina 17.2.2019. Pyrimme aloittamaan soveltuvien kandidaattien haastattelut jo hakuajan kuluessa.

Lisätietoja antaa Janne Peljo, janne.peljo@sitra.fi tai puhelimitse 15.2. klo 10-12 välisenä aikana, puh. +358 294 618 251.

Mistä on kyse?