uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haemme data-arkkitehtuurien asiantuntijaa Gaia-X-projektiin

Onko sinulla osaamista datan jakamiseen liittyvistä teknologioista? Oletko näkemyksellinen datatalouden uudistaja? Tämä paikka voi olla juuri sinulle.

Julkaistu

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, joka ennakoi, mitkä ilmiöt vaikuttavat tulevaisuuteemme. Kehitämme ja selvitämme uusia ratkaisuja sekä teemme ennakkoluulottomia kokeiluja yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa. Sitran strategia 2021–2024.

Jotta tulevaisuuden Euroopan hyvinvointia ja kilpailukykyä voidaan edistää, on datan käytön pelisääntöjen oltava kunnossa. Vain silloin dataa voidaan jakaa luotettavasti ja reilusti. Gaia-X on eurooppalainen hanke, jossa pelisääntöjä ja niitä toteuttava hajautettu infrastruktuuri luodaan yhdessä.

Sitran koordinoima Suomen Gaia-X hub toimii kansainvälisessä verkostossa suomalaisten yritysten ja toimijoiden äänenä. Samalla se pyrkii lisäämään suomalaista vaikuttamista EU-tason datatalouteen liittyvässä päätöksenteossa sekä suomalaisten ratkaisujen aktiivista hyödyntämistä muissa EU-maissa.

Haemme nyt joukkoomme

data-arkkitehtuurien asiantuntijaa

määräaikaiseen työsuhteeseen 30.6.2024 asti.

Tehtävänäsi on tukea suomalaisia teollisuusekosysteemejä Gaia-X-yhteensopivien hajautettujen datan jakamisen ratkaisujen suunnittelussa ja määrittelyssä. Käyt myös keskusteluja eri eurooppalaisten toimijoiden kanssa vaikuttaaksesi siihen, millaisiksi Gaia-X-teknologiat käytännössä muodostuvat.

Pyrit edistämään sitä, että eurooppalaiset ratkaisut toteuttaisivat reilun datatalouden periaatteita. Osaat myös tunnistaa orastavista teknologisista ratkaisuista lupaavimmat ja kykenet visioimaan, miten Euroopan datatalouden tulevaisuutta kannattaa niiden varaan rakentaa.

Jos olet parhaimmillasi tehdessäsi töitä innostuneessa tiimissä, inspiroidut eurooppalaisista arvoista ja sinulla on kokemusta datan jakamiseen liittyvistä teknologioista, tässä on paikka juuri sinulle!

Odotamme sinulta:

 • Kokemusta tiedon mallintamisesta sekä mielellään sertifikaattia ainakin yhdestä pilviteknologiasta
 • Kykyä kartoittaa arkkitehtuuritason ratkaisuja
 • Näkemystä datataloudesta ja sen tulevaisuuden mahdollisuuksista
 • Avointa ja uteliasta suhtautumista kypsyviin teknologioihin
 • Kykyä kommunikoida selkeästi teknologisia strategioita ja vaihtoehtoja
 • Olet oma-aloitteinen ja itsenäinen toimija, joka on valmis tarttumaan haasteisiin, jotka pitää ratkaista
 • Kykyä työskennellä englannin kielellä. Sujuva suomen kieli lasketaan eduksi.

Tarjoamme sinulle:

 • innostavan työyhteisön kansainvälisesti tunnustetussa tulevaisuustalossa, jossa pystyt vaikuttamaan omaan työnkuvaasi, ottamaan vastuuta ja kasvattamaan ammatillista osaamistasi
 • monialaisen tiimin ja reiluun datataloteen erikoistuneen yksikön tuen
 • merkityksellisen työn sekä mahdollisuuden osallistua yhteen Euroopan suurimmista datatalouden hankkeista
 • kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa parempaa huomista
 • nykyaikaiset työtilat ja -välineet Helsingin Ruoholahdessa sekä mahdollisuuden osittaiseen etätyöhön.

Kiinnostuitko?

Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, jätä hakemuksesi ja CV:si hakulomakkeelle mahdollisimman pian, viimeistään 1.3.2022 mennessä.

Otamme vastaan hakemuksia suomeksi ja englanniksi. Tehtävä alkaa mahdollisimman pian sopimuksen mukaan.

Lisätietoa antaa projektijohtaja Anssi Komulainen perjantaina 18.2. klo 9–10:30, puh. +358 400 129 524. Voit olla yhteydessä myös MPS:n konsulttiin Sani Kaajakseen maanantaina 28. helmikuuta klo 11–12:30, puh. +358 20 746 9453.