uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haemme johtavaa asiantuntijaa Datatalouden tiekartta -projektiin

Haluatko olla mukana edistämässä reilumpaa ja kilpailukykyisempää datataloutta? Oletko yhteiskunnallisten kehitysprosessien johtamisen ja konseptoinnin vankka ammattilainen?

Julkaistu

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, joka ennakoi, mitkä ilmiöt vaikuttavat tulevaisuuteemme. Kehitämme ja selvitämme uusia ratkaisuja sekä teemme ennakkoluulottomia kokeiluja yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa. Sitran strategia 2021–2024.

Me Sitrassa tahdomme, että Suomi uudistuu ja menestyy datatalouden mahdollisuuksia hyödyntäen. Datatalouden tiekartta -projektissa analysoimme datatalouden nykytilaa, perustuksia ja siinä menestymisen avaimia. Ratkomme etenkin datan liikkuvuuden, osaamisen, yhteistyöverkostojen ja vastuullisen datan käsittelyn haasteita. Vaikutamme sääntelyn kehitykseen, jotta se tukisi datatalouden etenemistä ja kasvua sekä varmistaisi tasavertaiset mahdollisuudet kaikille.

Luotaamme tulevaisuusymmärrystä kehittyvästä datataloudesta ja autamme eri tahoja näkemään mahdollisuuksia tulevaisuuden dataan pohjautuvassa taloudessa. Luomme datatalouden muutosvoimia ja kehityslinjoja koskevan ennakointimallin, joka hyödyttää suomalaisia yrityksiä, päättäjiä ja yhteiskuntaa. Innostamme yritykset, asiantuntijat, virkamiehet ja poliittiset päättäjät yhteisen vision taakse ja edistämään tarvittavia muutoksia.

Etsimme nyt innostuneeseen joukkoomme Datatalouden tiekartta -projektiin

johtavaa asiantuntijaa

määräaikaiseen työsuhteeseen 30.6.2025 asti.

Johtavana asiantuntijana tehtävänäsi on koordinoida datatalouden tiekarttatyötä yhdessä projektijohtajan kanssa. Työssäsi vastaat Suomen datatalouden tilannekuvan sekä ennakointiprosessin rakentamisesta yhdessä muiden tiimin jäsenten kanssa.

Työtehtäviisi kuuluu myös kansallisen tiekarttaprosessin konseptointi sekä tilannekuvaan ja ennakointiprosessiin liittyvien selvitysten suunnittelu, ohjaus ja toteutus sekä lopputulosten viestintä yhteistyössä muiden tiimin jäsenten ja ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Odotamme Sinulta

 • kokemusta vaikuttavien poikkiyhteiskunnallisten prosessien johtamisesta ja fasilitoinnista
 • ymmärrystä datataloudesta sekä siihen liittyvän tiedon soveltamisesta yhteiskunnallisessa päätöksenteossa
 • vahvaa viestintä- ja sidosryhmäosaamista – kykyä ja halua saada muita mukaan rakentamaan innostavaa, ratkaisukeskeistä tekemisen kulttuuria niin laajassa sidosryhmäverkostossa kuin omassa tiimissä
 • näyttöä vaativien selvityksien ja analyysien tuloksellisesta johtamisesta ja myös kokemusta näiden tulosten vaikuttavasta viestinnästä
 • olemassa olevia, tehtävän hoitamisen kannalta oleellisia laajoja sidosryhmäverkostoja niin kotimaassa kuin kansainvälisesti
 • vahvoja tiimityöskentelytaitoja sekä viestintä- ja esiintymistaitoja suomeksi ja englanniksi, jotka ovat välttämättömiä tehtävän menestyksekkään hoitamisen kannalta
 • kykyä ajatella strategisesti, hyvää päätöksentekokykyä sekä yritystoiminnan tuntemusta
 • soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa

Kokemus ennakointityöstä sekä EU:n päätöksenteon tunteminen tieto- ja datapolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä katsotaan eduksi.

Tarjoamme Sinulle

 • innostuneen ja asiantuntevan työyhteisön
 • monipuoliset, kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät
 • kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta, jossa Suomi uudistuu ja menestyy reilun datatalouden mahdollisuuksia hyödyntäen
 • nykyaikaiset työtilat ja -välineet Helsingin Ruoholahdessa sekä mahdollisuuden osittaiseen etätyöhön

Kiinnostuitko?

Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, täytä hakemuslomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan hakemuksesi sekä CV:si osoitteessa careers.mps.fi 30.11.2021 mennessä. Huomioithan, että haastatteluja voidaan käynnistää jo hakuajan puitteissa.

Lisätietoja tehtävästä antaa projektijohtaja Laura Halenius perjantaina 19.11. klo 11–12, puh +358 40 716 7885. Voit olla yhteydessä myös MPS:n konsulttiin Sani Kaajakseen torstaina 25.11. klo 13–14.30, puh. +358 20 746 9453.

Mistä on kyse?