uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Haemme johtavaa asiantuntijaa edistämään Euroopan terveysdata-avaruutta

Haluatko liittyä huipputiimiimme, rakentaa Euroopan terveysdata-avaruutta ja vaikuttaa sitä kautta Euroopan tulevaisuuteen? Hae 29. marraskuuta mennessä!

Julkaistu

Terveysdata 2030 -projektissa pääset edistämään terveysdatan hyötykäyttöä euroopanlaajuisesti. Projektiin kuuluu keskeisenä osana 26 Euroopan maan Towards the European Health Data Space (TEHDAS)-yhteistoimintahanke, jota koordinoimme.

TEHDAS auttaa Euroopan komissiota ja jäsenmaita kehittämään ja edistämään terveysdatan jakamiseen liittyviä konsepteja hallintamallin, datan laadun ja tarvittavan infrastruktuurin suhteen. Tavoitteena on kansalaisten terveyden, julkisen terveyden, ja terveystutkimuksen ja innovaatioiden edistäminen.

Terveysdata 2030 -projekti kuuluu Reilun datatalouden teemakokonaisuuteen.

Etsimme nyt

JOHTAVAA ASIANTUNTIJAA

määräaikaiseen työsuhteeseen 30.10.2023 asti Terveysdata 2030 -projektiin.

Tehtävääsi kuuluun TEHDAS-hankkeessa ja siihen liittyvissä tehtävissä työskentely. Johtavana asiantuntijana työskentelet projektijohtajan työparina ja hänen sijaisenaan TEHDAS-hankkeen koordinaattorina sekä johdat puhetta 26 maan kokouksissa. Osallistut aktiivisesti hankkeen kaikkien kahdeksan työpaketin toimintaan ja tekemiseen.

Tehtäviisi kuuluu esimerkiksi:

 • Vastuu TEHDAS-hankkeen projektinhallinnasta ja sen prosesseista
 • Hankkeen tavoitteiden ja tuotosten esitteleminen työpajoissa ja tilaisuuksissa
 • Euroopan Unionin terveyspolitiikan seuraaminen ja ajankohtaisen tilannekuvan ylläpitäminen sekä terveyspolitiikan ja sen muutosten vaikutusten linkittäminen hankkeen tuloksiin
 • Hankkeen työpakettien seuranta ja tuotosten tekemiseen osallistuminen Sitran edustajana
 • TEHDAS-ohjausryhmän (Project steering group) kokousten valmistelu
 • Ulkoistetun projektin tukitoimiston (Project support office) koordinointi yhdessä toisen tiimin asiantuntijan kanssa

Odotamme

 • Vähintään viiden vuoden työkokemusta projektinhallinnosta ja sen prosesseista kuten riskienhallinasta, muutostenhallinnasta ja laadunvalvonnasta. Projektinhallinnon sertifikaatti katsotaan eduksi.
 • Kokemusta EU:hun liittyvän päätöksenteon rakenteista ja käytännöistä. Arvostamme kokemusta EU:n terveyspolitiikasta.
 • Erinomaisia viestintä- ja tiimityöskentelytaitoja
 • Sujuvaa suullista ja kirjallista englannin kielen taitoa. Ranskan tai saksan kielen taitoa katsotaan eduksi.
 • Ylempää korkeakoulututkintoa sopivalta alalta
 • Valmiutta matkustaa Euroopassa

Tarjoamme

Tarjoamme innostuneen ja asiantuntevan työyhteisön, monipuoliset, kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät, kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa Euroopan terveysdatan hyödyntämisen tulevaisuutta.

Kiinnostuitko?

Täytä hakulomake viimeistään 29.11.2020. Huomioithan, että haastatteluja voidaan käynnistää jo hakuajan puitteissa. Tehtävä alkaa 4.1.2021 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja antaa Markus Kalliola: markus.kalliola@sitra.fi tai puhelimitse 18.11. klo 10-11 ja 24.11. klo 10-11 välisenä aikana, puh. +358 50 359 1499.