Markus Kalliola

Projektinjohtaja, Terveysdata 2030, Sitra
Kuva: Miikka Pirinen
Kuva: Miikka Pirinen

Kuka?

Markus Kalliola työskentelee IHAN® – Ihmislähtöisen datatalouden avainalueella johtavana asiantuntijana. Hänen vastuualueelleen kuuluu ensisijaisesti EU-vaikuttaminen. Älä kuitenkaan ihmettele, jos tapaat hänet biotalouden digitaalisen ekosysteemin tilaisuuksissa, IHANin teknologiatyöpajoissa tai jakamassa jäätelöä Sitran messuständillä. Markus osallistuu mielellään kaikkeen, mikä auttaa yhteisen tavoitteen, ihmislähtöisen datatalouden saavuttamisessa.

Mitä?

Markus on digitalisaatioprojektien parissa reilun vuosikymmen työskennellyt diplomi-insinööri. Yrittäjänä ja EU-virkamiehenä toimineena hän ymmärtää niin käytännön kuin direktiivienkin päälle.

Markus työskenteli aiemmin Sitran Isaacus – hyvinvoinnin palveluoperaattori -projektissa, jossa luotiin tuomintamallia hyvinvointitiedon hyödyntämistä sujuvoittavalle Findatalle.

Häh?

Markus haluaa jättää oman jälkensä niin juoksupolulle kuin yhteiskuntaakin. Hänen mielestään maailmanparantajia ei ole liikaa, mutta toivoisi hyvien ideoiden näkyvän enemmän käytännön tekemisessä. Kaikki tämä unohtuu hänen leikkiessä kahden alle kouluikäisen tyttärensä kanssa. Silloin muistaa kenelle tulevaisuutta Sitrassa tehdään.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?