uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haemme kiertotalouden ja luontokysymysten asiantuntijaa

Löytyykö sinulta kokemusta kiertotalouden ja luontokysymysten edistämisestä? Oletko sydämeltäsi maailmanparantaja, osaamiseltasi asiantuntija ja asenteeltasi tekijä? Hae meille töihin!

Kirjoittaja

Antti Lehtinen

Asiantuntija (pitkällä vapaalla), Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Sitra on kirittänyt Suomea siirtymään kiertotalouteen vuodesta 2015 monien erilaisten kokeilujen, selvitysten ja verkottamisen avulla.

Kiertotalous on yksi ratkaisu ilmastonmuutoksen ja biodiversiteettikadon hillintään sekä globaaliin kestävyyskriisiin. Vaikka kiertotalouteen siirtymisellä on kiire, sen on tapahduttava tasa-arvoisella tavalla.

Joulukuussa julkaistavan Sitran päivitetyn strategian painopisteisiin kuuluvat kestävä ja reilu ekologinen jälleenrakentaminen sekä tavoite monimuotoisesta luonnosta hyvinvoinnin edellytyksenä, osana kymmenen painopisteen joukkoa.

Sitran päivitetyn strategian myötä työssämme keskitytään vahvasti siihen, miten kiertotalouden keinoilla voidaan hillitä biodiversiteetin vähenemistä ja vahvistaa monimuotoista luontoa.

Haemme nyt

asiantuntijaa,

jolla on kokemusta kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuteen edistämisestä. Työsuhde on määräaikainen ajalle 1.2.2021-30.6.2022.

Asiantuntijan tehtävänä on tukea Kilpailukykyinen ja reilu kiertotalous -projektin kiertotalouteen ja luonnon monimuotoisuuteen keskittyvää työtä ja skaalata reilun ja osallistavan kiertotalousyhteiskunnan ratkaisuja.

Työssäsi vastaat erilaisten selvitysten ja projektien suunnittelusta ja toteutuksesta sekä lopputulosten viestinnästä yhteistyössä muiden tiimin jäsenten ja ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Asiantuntijana vastaat myös valittujen selvitysten ja kokeiluhankkeiden toteutuksesta, seurannasta, ohjauksesta ja arvioinnista.

Tehtävä edellyttää alaan liittyvää vahvaa teoreettista pohjaa ja syvällistä oman erityisalan tuntemusta. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen vaatii kansallista ja kansainvälistä kokemusta, kykyä vauhdittaa muutosta ja luoda verkostoja ja osallistua niiden pohjalta tehtäviin projekteihin.

Odotamme

 • soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa
 • osaamista kiertotaloudesta, luonnonvarojen kestävästä käytöstä ja luonnon monimuotoisuudesta
 • taitoa johtaa projekteja
 • luontokadon hidastamista tukevien toimintamallien tuntemusta
 • vahvaa toimintaympäristön ja sen keskeisten käytäntöjen tuntemusta
 • hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja
 • erinomaista englannin kielitaitoa.

Lisäksi arvostamme

 • kokeilutoiminnan menetelmien ja toimintatapojen osaamista
 • itsenäistä työotetta ja organisointikykyä sekä erinomaisia analyyttisiä valmiuksia
 • kansainvälistä kokemusta kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden alueelta sekä sektoriosaamista luonnon monimuotoisuuden kannalta merkittäviltä sektoreilta, esimerkiksi maankäyttösektorilta tai luonnonvarojen käytöstä.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä innostavassa työyhteisössä, jonka tulevaisuustyön tähtäimessä on Suomi, joka menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä.

Työmme on jo nyt saanut kansainvälistä tunnustusta. Sitra palkittiin Davosissa tammikuussa 2018 Maailman talousfoorumin ja Young Global Leaders -foorumin The Circulars -kilpailussa maailman parhaana kiertotalouden organisaationa julkisen sektorin kategoriassa.

Sitran johdolla ja laajassa yhteistyössä on laadittu maailman ensimmäinen kansallinen kiertotalouden tiekartta. Sitran johdolla järjestetään myös World Circular Economy Forum, joka tuo yhteen noin 2000 kiertotalousvaikuttajaa ympäri maailmaa.

Kiinnostuitko?

Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, jätä hakemuksesi palkkatoiveineen ja CV:si tämän linkin kautta 10.12.2020 mennessä.

Lisätietoja tehtävästä antaa:

Projektijohtaja Kari Herlevi, puh. 0504639397, kari.herlevi@sitra.fi

 • keskiviikkona 2.12 klo 9–10
 • torstaina 3.12 klo 9–10
 • perjantaina 7.12 klo 9–10

Lisätietoa Sitrasta organisaationa antaa henkilöstöpäällikkö Leila Maïche-Plathan tiistaina 8.12. klo 16–17 ja keskiviikkona 9.12. klo 8.00–9.00 puh. 050 521 9018.

Ota yhteyttä
Projektijohtaja, Globaali yhteistyö, Kestävyysratkaisut

+358 294 618 287

Mistä on kyse?