uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haemme Kilpailukykyinen ja reilu kiertotalous -avainalueelle johtavia asiantuntijoita

Julkaistu

Etsimme nyt 2–4 johtavaa asiantuntijaa, joilla on kokemusta kiertotalouden kehityksestä kansainvälisesti.Tehtävä on määräaikainen ajalle 01.11.2019 – 30.06.2022.

Kilpailukykyinen ja reilu kiertotalous -avainalueen tavoitteena on skaalata reilun ja osallistavan kiertotalousyhteiskunnan ratkaisuja kestävyyskriisin ratkaisemiseksi kansainvälisesti sekä tarjota uutta tietoa kiertotalouden roolista ilmastokriisin ratkaisemisessa. Avainalue sijoittuu Sitrassa Hiilineutraali kiertotalous -toimintoon.

Avainalueen toiminta koostuu kiertotalouteen liittyvän tiedon tuottamisesta selvitysten muodossa sekä pilottien, kokeiluiden ja verkostojen rakentamisesta selvitysten pohjalta.

Muutosta vauhdittamaan luodaan ratkaisuja reilumman ja osallistavamman kiertotalouden saavuttamiseksi valikoiduilla alueilla ja fokusoiduilla projekteilla erityisesti kansainvälisellä tasolla. Tavoitteena on skaalata kiertotalouden liiketoimintamalleja ja teollisuuden kiertotalousratkaisuja tunnetuiksi ja normaaleiksi toimintamalleiksi kansainvälisesti. Avainalue tukee myös tarvittavien politiikkatoimien toteutumista sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Tavoitteena on myös kasvattaa ymmärrystä kiertotalouden sosiaalisesta ulottuvuudesta sekä kiertotalouden ja digitalisaation roolista 1,5 asteen -skenaarion mukaisen ilmastotavoitteen saavuttamisessa ja eri vaikutusten todentamiskeinoista.

Tehtävässä johdetaan tiimi-, toiminto- ja toimialatasoisia hankkeita. Tehtävässä vastataan oman erityisalueen vaativista asiantuntijatehtävistä ja osallistutaan oman asiantuntija-alueen toiminnan ja kehittämisen suunnitteluun. Tehtävään sisältyy neuvontaa, opastusta ja kouluttamista sekä kansalliseen ja kansainväliseen sidosryhmäyhteistyöhön osallistumista koskien omaa tehtäväaluetta.

Tehtävä edellyttää laajaa alan kansainvälistä kokemusta ja olemassa olevia kansainvälisiä verkostoja.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää alaan ja tehtävään liittyvää syvällistä ja laajaa teoreettista pohjaa, joka on hankittavissa soveltuvalla ylemmällä korkeakoulututkinnolla ja alan pitkällä työkokemuksella. Tehtävässä tarvitaan projektijohtamisen, suunnittelu- ja organisointitaitoja ja oman alan toimintaympäristön erinomaista tuntemusta. Työssä tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja ja erinomaista englanninkielentaitoa. Lisäksi tehtävässä tarvitaan kykyä tunnistaa muutostarpeita ja viedä niitä käytäntöön kansallisesti ja kansainvälisesti.

 

Tehtävät

  • avainalueen toiminnan konseptointi, toimeenpano ja valittujen selvitysten ja kokeiluhankkeiden toteutus, seuranta, ohjaus ja arviointi
  • osallistuminen suunnitteluun ja toteutukseen erikseen määriteltävissä tehtävissä
  • osallistuminen avainalueen sidosryhmäyhteistyöhön

Hakijalta odotamme

  • Asiantuntijarooliin soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa
  • Kiertotalouden kansainvälistä työskentelykokemusta yhdeltä tai useammalta osa-alueelta: ympäristöjalanjälki, digitalisaatio ja uudet liiketoimintamallit, teollisuus ja rakentaminen, sosiaalinen ulottuvuus
  • Erinomaista englanninkielen taitoa

Arvostamme

  • kokeilutoiminnan menetelmien ja toimintatapojen osaamista
  • sujuvia viestintätaitoja ja hyviä vuorovaikutustaitoja
  • itsenäistä työotetta ja organisointikykyä sekä erinomaisia analyyttisiä valmiuksia

 

Tarjoamme Sinulle mahdollisuuden työskennellä innostavassa työyhteisössä, jonka tulevaisuustyön tähtäimessä on Suomi, joka menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä.  Työmme on jo nyt saanut kansainvälistä tunnustusta. Sitra palkittiin Davosissa tammikuussa 2018 Maailman talousfoorumin ja Young Global Leaders -foorumin the Circulars –kilpailussa maailman parhaana kiertotalouden organisaationa julkisen sektorin kategoriassa. Sitran johdolla ja laajassa yhteistyössä on laadittu maailman ensimmäinen kiertotalouden tiekartta. Sitran johdolla järjestetään myös World Circular Economy Forum, joka tuo yhteen noin 2000 kiertotalousvaikuttajaa ympäri maailmaa. 

 

Kiinnostuitko? Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, jätä hakemuksesi palkkatoiveineen ja CV:si tästä 22.4.2019 mennessä.

Lisätietoja antavat projektijohtaja Kari Herlevi puh. 050 463 9397, kari.herlevi@sitra.fi aikavälillä pe 5.4. klo 10-11 ja klo 14-15, ma 8.4. klo 9-10 ja ti 9.4. klo 13-14 ja henkilöstöpäällikkö Leila Maïche-Plathan puh. 050 521 9018 ma 15.4 klo 13-15 ja ke 17.4.2019 klo 14-15.

 

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, jonka tavoitteena on reilu ja kestävä tulevaisuus – hyvä elämä, jota eletään maapallon kantokyvyn rajoissa. Sitra ennakoi yhteiskunnan muutoksia, selvittää kehitysvaihtoehtoja, tekee kokeiluja, kehittää toimintamalleja ja tuo ihmiset ja organisaatiot yhteen, jotta uudistuminen onnistuu. Sitralla on käytössään monipuolinen työkalupakki ja laajat kotimaiset ja kansainväliset verkostot muutostarpeiden tunnistamiseen ja muutosten toteuttamiseen.

 

Ota yhteyttä
Projektijohtaja, Globaali yhteistyö, Kestävyysratkaisut

+358 294 618 287

Mistä on kyse?