uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haemme kokenutta viestijää edistämään Euroopan terveysdataprojektia

Haluatko liittyä huipputiimiimme, rakentaa Euroopan terveysdatayhteistyötä ja vaikuttaa sitä kautta Euroopan tulevaisuuteen? Hae 4. tammikuuta mennessä.

Julkaistu

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, jonka tavoitteena on reilu ja kestävä tulevaisuus – hyvä elämä, jota eletään maapallon kantokyvyn rajoissa.

Käytännössä Sitra ennakoi yhteiskunnan muutoksia, selvittää kehitysvaihtoehtoja, tekee ja rahoittaa kokeiluja, kehittää toimintamalleja ja tuo ihmiset ja organisaatiot yhteen, jotta uudistuminen onnistuu.

Sitran työn kansainvälisyyden lisääntyessä haemme kokenutta viestijää Terveysdata 2030 -projektiin. Terveysdata 2030-projektissa pääset edistämään terveysdatan hyötykäyttöä Euroopan laajuisesti. Projektiin kuuluu keskeisenä osana 26 Euroopan maan Towards the European Health Data Space -yhteistoimintahanke (TEHDAS), jota Sitra koordinoi.

TEHDAS auttaa Euroopan komissiota ja jäsenmaita kehittämään ja edistämään terveysdatan jakamiseen liittyviä konsepteja hallintamallin, datan laadun ja tarvittavan infrastruktuurin suhteen. Tavoitteena on kansalaisten terveyden, julkisen terveydenhuollon sekä terveystutkimuksen ja innovaatioiden edistäminen.

Terveysdata 2030 -projekti kuuluu Sitrassa reilun datatalouden teemakokonaisuuteen.

Etsimme nyt

VIESTINNÄN ASIANTUNTIJAA (tai johtavaa asiantuntijaa)

Terveysdata 2030 -projektiin

Tehtävääsi kuuluu TEHDAS-hankkeessa ja siihen liittyvissä viestinnällisissä tehtävissä työskentely. Viestinnän asiantuntijana vastuullesi kuuluu TEHDAS-hankkeen viestinnän suunnittelu ja toteutus (työpaketti 2) tiiviissä yhteistyössä projektitiimin ja Sitran viestinnän toiminnon kanssa.

Tehtävissäsi

 • Vastaat TEHDAS-hankkeen viestinnästä, verkkosivujen sisällöstä sekä some-kanavista eli työpaketti 2. toteutuksesta.
 • Osallistut TEHDAS-hankkeen projektin koordinaatioryhmään viestinnän työpaketin vetäjänä ja raportoit viestinnän toteuttamisesta.
 • Luot yhdessä muun tiimin ja viestinnän kollegojen kanssa hankkeelle ymmärrettäviä viestejä, jotta 26 mukana olevan maan kumppanit viestivät hankkeesta yhdenmukaisesti.

Sinulla on kykyä ja osaamista

 • Luoda viestintäsuunnitelma, joka ottaa huomioon laajojen sidosryhmien tarpeet.
 • Tuottaa TEHDAS-hankkeelle tunnistettava identiteetti
 • Viestiä ymmärrettävästi vaikeaselkoisesta aihepiiristä (EU:n terveyspolitiikka)
 • Sosiaalisen median syvällistä ymmärtämistä ja halua osallistua somen kautta dialogiin EHDS (European Health Data Space) kehityksestä
 • Erinomainen suomen sekä englannin suullinen ja kirjallinen ilmaisu. Muu kielitaito (esim. ranska, saksa) katsotaan eduksi. Olet tehnyt ammattimaisesti vähintään kaksi vuotta englanninkielistä viestintää ja pystyt tuottamaan englanninkielistä sisältöä ilman jatkuvaa tarvetta ulkoiselle kielenhuollolle.
 • Ymmärrystä viestinnän onnistumisen analysoinnista, mittareista ja niiden kommunikoinnista muille.
 • Kykenet itsenäiseen työskentelyyn ja sinulla on hyvät kyvykkyydet vetää sekä toteuttaa isoa viestinnällistä projektikokonaisuutta.

Odotamme sinulta

 • Vankkaa työkokemusta EU-vaikuttamisesta esimerkiksi edunvalvonnassa, viestintätoimistosta tai viestintään liittyvää työkokemusta EU-instituutiosta tai Suomen pysyvästä edustustosta Euroopan unionissa (EUE).
 • Vähintään 5 vuotta työkokemusta viestinnällisistä tehtävistä.
 • Olet positiivinen ja mukava työkaveri, joka omaa hyvät vuorovaikutustaidot.
 • Arvostat omaa viestinnän osaamistasi ja ammattitaitoasi.

Tarjoamme

Tarjoamme innostuneen ja asiantuntevan työyhteisön, monipuoliset, kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät, kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa Euroopan terveysdatan hyödyntämisen tulevaisuutta.

Tehtävä on määräaikainen 31.12.2023 asti.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja antavat:

 • MPS-konsultti Sani Kaajas 28.12. klo 10-11.30, puh. +358 20 746 9453,
 • projektijohtaja Markus Kalliola (markus.kalliola@sitra.fi) tai puhelimitse 17.12. klo 11-12, p. +358 50 359 1499, sekä
 • viestintäjohtaja Veera Heinonen 15.12. klo 13-14 +358 (294) 618 505

Täytä hakemuslomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan hakemuksesi sekä CV:si osoitteessa uratori.mps.fi 4.1.2021 mennessä. Huomioithan, että haastatteluja voidaan käynnistää jo hakuajan puitteissa. Tehtävä alkaa 1.3.2021 tai sopimuksen mukaan.

Mistä on kyse?