Arvioitu lukuaika 2 min

Johtava asiantuntija Ilmasto- ja luontoratkaisut -tiimiin

Haluatko mukaan huipputiimiimme tekemään ilmasto- ja luontoratkaisuilla Suomelle kestävää tulevaisuutta? Hae meille 16.8.2020 mennessä!

Kuva: Topias Dean, Sitra

Julkaistu

Elämme keskellä kuudetta sukupuuttoaaltoa. Ekologisella jälleenrakennuksella on kiire. Ilmaston kuumenemisen lisäksi meidän on löydettävä ratkaisuja luontokadon hidastamiseen ja luonnon elinvoiman vahvistamiseen. Näitä ratkaisuja haluamme kehittää ja soveltaa Suomessa sekä viedä niitä kansainvälisille kentille. Työkalupakki on laaja: tarkastelemme teknisiä ratkaisuja, lainsäädäntöä ja taloudellisia ohjauskeinoja, joilla on mahdollista muuttaa yhteiskunnan toimintamalleja ja rakenteita, ja näin luoda edellytyksiä tulevaisuuden kestävälle hyvinvoinnille.

Sitran Ilmastoratkaisut-projekti on kirittänyt ilmastotoimia vuodesta 2018. Olemme saaneet paljon aikaan, mutta maailma ei ole vielä valmis.

Tiimimme uudistui 1.7.2020 alkaen keskittymään ilmastoratkaisujen lisäksi myös luontokatoon. Etsimme näin syntyvään Ilmasto- ja luontoratkaisut -tiimiin johtavaa asiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen 31.8.2022 asti.

Tehtävänäsi on koordinoida tiimin luontoratkaisuihin liittyvää työtä yhdessä projektijohtajan kanssa. Työssäsi vastaat erilaisten luontoratkaisuihin liittyvien selvitysten suunnittelusta, ohjauksesta ja toteutuksesta sekä lopputulosten viestinnästä yhteistyössä muiden tiimin jäsenten ja ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Odotamme

Tehtävän onnistunut hoitaminen edellyttää syvällistä osaamista luonnon monimuotoisuudesta sekä siihen liittyvän tiedon soveltamisesta yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Sinulla on esimerkiksi kokemusta yhteiskunnallisista vaikutusarvioinneista, taloudellisista analyyseistä tai siitä, miten erilaisia ohjauskeinoja voidaan käyttää luontokadon ratkaisemiseksi. Olet johtanut vaativia selvityksiä ja analyysejä, ja sinulla on kokemusta niiden tulosten onnistuneesta viestinnästä. Tunnet tehtävän hoitamisen kannalta tärkeimmät sidosryhmät, ja sinulla on jo laajat verkostot kotimaassa ja kansainvälisesti. Vahvat tiimityöskentelytaidot sekä viestintä- ja esiintymistaidot suomeksi ja englanniksi ovat välttämättömiä tehtävän menestyksekkään hoitamisen kannalta.

Edellytämme ylempää korkeakoulututkintoa.

Lisäksi arvostamme EU:n päätöksenteon tuntemista ilmastonmuutoksen ja/tai luonnon monimuotoisuuden osalta sekä vankkaa sektoriosaamista maankäyttösektorilta tai luonnonvarojen käytöstä luonnon monimuotoisuuden näkökulmasta. Arvostamme myös yritystoiminnan tuntemusta.

Tarjoamme

Tarjoamme innostuneen ja asiantuntevan työyhteisön, monipuoliset, kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät, kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta.

Aihe

Ilmasto- ja luontoratkaisut

Päästöjen vähentämisellä on kova kiire ja siksi toimivia ilmastoratkaisuja pitää hyödyntää nykyistä paremmin. Analysoimme toimia, joilla päästöjä voidaan leikata ripeässä aikataulussa ja visioimme uusia ratkaisuja, jotka odottavat kokeilijaansa.

Julkaistu

Kiinnostuitko?

Täytä hakulomake viimeistään 16. elokuuta 2020. Huomioithan, että haastatteluja voidaan käynnistää jo hakuajan puitteissa. Tehtävä alkaa mahdollisesti jo 1.9.2020 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja antaa projektijohtaja Janne Peljo: janne.peljo@sitra.fi tai puhelimitse 10.8. klo 12-15 ja 14.8. klo 9-11 välisenä aikana, puh. +358 (294) 618 251

Hae paikkaa 16.8.2020 mennessä.

Ota yhteyttä

 
Janne Peljo

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?