uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Johtava asiantuntija, Yhteiskunnallinen koulutus

Oletko yhteiskunnallisesti orientoitunut kokenut fasilitaattori ja ryhmäprosessien vetäjä ja tekijä? Etsimme sinua, jolla on halua ja kykyä rakentaa ja vetää uutta, kestävää tulevaisuutta rakentavaa EU-koulutusta Sitran Yhteiskunnallisen koulutuksen lähestymistapaa vaalien.

Julkaistu

Sitran Yhteiskunnallisessa koulutuksessa vahvistamme päättäjien ja muutoksentekijöiden kykyä ja halua rakentaa kestävää tulevaisuutta yhdessä. Käytännössä luomme monitieteisiä ja -alaisia oppimisympäristöjä, tilanteita ja prosesseja, jotka mahdollistavat yhdessä ajattelun, oppimisen ja kehittämisen. Vuonna 2023 käynnistämme uuden, päättäjille suunnatun EU:n tulevaisuuden johtamisen kurssin.

Koulutuksella tarkoitamme korkean tason kurssikokonaisuutta, jossa osallistujat itse ovat aktiivisia tiedon rakentajia ja muokkaajia. Kursseille kutsutaan Kestävän talouspolitiikan johtamiskurssiemme tapaan poikkiyhteiskunnallinen joukko suomalaisia päättäjiä ja vaikuttajia. Uusi EU-koulutus käynnistyy nk. 0-kurssilla vuoden 2023 syksyllä.

Tarjoamme sinulle

Merkityksellisen työn huomisen Suomen rakentajana. Tarjoamme monipuoliset, kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät, kiinnostavia yhteistyön paikkoja sekä mahdollisuuden olla mukana vauhdittamassa päättäjien kykyä ja halua rakentaa kestävää tulevaisuutta yhdessä.  

Innostuneen ja innovatiivisen työyhteisön, jossa työtämme ohjaavat seuraavat arvot: yhdessä, riippumattomasti, arvostavasti ja vastuullisesti. Asiantuntijaorganisaatiomme vahvuutena on monipuolinen osaaminen, jonka tarjoamat mahdollisuudet ovat käytössäsi yli tiimirajojen.

Työssäsi Johtavana asiantuntijana

 • Vastaat uuden EU-koulutuksen konseptin suunnittelusta, toteutuksesta ja vaikuttavuudesta tiiviissä yhteistyössä tiimin kanssa
 • Johdat kurssien toteutusta ja vedät niitä käytännössä kurssin pääfasilitaattorina
 • Rakennat yhteistyösuhteet kurssien vaikuttavan toteutuksen varmistamiseksi
 • Kytket mukaan parhaan osaamisen ja monialaisen näkemyksen
 • Toimit sujuvasti monialaisen sidosryhmäjoukon kanssa niin kansallisella kuin EU-tasolla
 • Kehität kurssia ketterästi ja jatkuvasti palautteen pohjalta

Lisäksi tehtäviin kuuluu vaativat fasilitointi- ja asiantuntijatehtävät yhteiskunnan muutoskyky -vaikuttavuustavoitteen toteuttamiseen sekä Sitran sisäiseen muutoskyvyn vahvistamiseen.

Toivomme sinulta

 • Vankkaa fasilitointiosaamista ja kokemusta vaativien sidosryhmäprosessien vetämisestä
 • Näkemystä ja intoa uuden EU-koulutuksen rakentamiseen ja vaikuttavaan toteutukseen
 • Erinomaisia tiimi- ja yhteistyötaitoja
 • Yhteiskuntaosaamista, vahvaa tulevaisuusorientaatiota ja EU-kokemusta
 • Sujuvaa, erinomaista englannin kielen taitoa
 • Tehtävään soveltuvaa korkeakoulukoulutusta
 • Valmiutta matkustaa koti- ja ulkomailla

Haluamme, että viihdyt meillä

Työssäsi sinua tukee ja kirittää uusi, ketterä huipputiimi, jota nyt rakennamme EU-koulutuksen toteutukseen. Yhteiskunnallisen koulutuksen vetäjänä ja esihenkilönäsi on Päivi Hirvola ja läheisiä kumppaneita Kestävän talouspolitiikan johtamiskoulutuksen vetäjä ja pääfasilitaattori Kalle Nieminen sekä huippuassistenttimme Katri Rantala. Tutustu viimeaikaiseen työhömme: https://www.sitra.fi/aiheet/kestavatalouspolitiikka/#mista-on-kyse.

Meillä on joustavat työskentelymahdollisuudet. Kurssien toteutuksessa uskomme läsnäolon voimaan. Uudistetut tilamme Ruoholahdessa kutsuvat kohtaamisiin myös toimistolla.

Pidämme huolta sitralaisista mm.

 • Laajalla ja kattavalla työterveyshuollolla sekä hammashuollolla
 • Liikunta- ja kulttuuriedulla
 • Työmatka- ja lounasedulla
 • Sisäisillä koulutuksilla
 • Monipuolisella kerhotoiminnalla

Kiinnostuitko?

Odotamme hakemustasi!

Hae viimeistään 11.1.2023. Voit jättää hakemuksen siirtymällä hakusivulle.

Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana. Haastattelut ovat tammikuussa. Tehtävä alkaa 02/2023 (tai sopimuksen mukaan).

Lisätietoja sinulle antaa rekrytoiva esihenkilö Päivi Hirvola 040 549 8008.

to 15.12. klo 16-17

ma 19.12. klo 16-17

ti 3.1. klo 12-13

to 5.1.2023 klo 8.30-9.30

ma 9.1.2023 klo 15-16

Tule tekemään tulevaisuutta yhdessä!

Haku alkaa 7. joulukuuta 2022 ja päättyy 11. tammikuuta 2023, klo 23.59 (Europe/Helsinki)


Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra


Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, joka ennakoi, mitkä ilmiöt vaikuttavat tulevaisuuteemme. Teemme töitä asiantuntemuksella ja suurella sydämellä. Kehitämme ja selvitämme uusia ratkaisuja sekä teemme ennakkoluulottomia kokeiluja yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa.