archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kestävän kehityksen asiantuntijapaneeli saa uuden kotipesän

SYKE, Luke ja HELSUS ottavat haltuunsa asiantuntijapaneelin isännöinnin.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Sitran vuonna 2013 perustama kestävän kehityksen asiantuntijapaneeli on saamassa uuden kotipesän. Paneeli käynnistettiin Sitrassa joulukuussa 2013 kokeiluna. Nyt toiminta etenee uuteen suuntaan, kun Suomen ympäristökeskus (SYKE) ottaa Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Helsingin yliopiston uuden kestävyystieteiden instituutin (HELSUS) kanssa vetovastuun paneelin toiminnan tukemisesta.

Nykymuodossaan kohta viisi vuotta kestävän kehityksen toimikunnalle syötteitä tarjonnut asiantuntijapaneeli tukee ja sparraa tulevaa paneelia sen käynnistäessä toimintaansa. Uusi kotipesä tarjoaa toisaalta mahdollisuuden myös suunnata toimintaa uudelleen.

”Olemme todella iloisia, että kestävän kehityksen toimikunnan työ saa jatkossakin hyödyntää asiantuntijapaneelin vahvaa tieteellistä näkemystä työssään,” toteaa toimikunnan pääsihteeri Annika Lindström ympäristöministeriöstä.

Mikä asiantuntijapaneeli?

Kestävän kehityksen asiantuntijapaneeli perustettiin joulukuussa 2013 tuomaan tieteen näkökulmaa suomalaiseen politiikkaan. Se tuo akateemisten ja kansainvälisesti tunnustettujen asiantuntijoiden äänen paremmin kuuluville. Asiantuntijapaneeli osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tukee kestävän kehityksen toimikuntaa. Sen tehtävänä on haastaa ja arvioida toimikunnan työtä ja edistää kestävää kehitystä Suomessa.

Mistä on kyse?