archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kiertotalous – Joss Blériot´n terveiset suomalaisille

Ellen MacArthur -säätiön Joss Blériot osallistui Sitran Kiertotalous Suomessa -tilaisuuteen13.1. Millaisia terveisiä hän lähettää päätöksentekijöille, yrityksille ja kuluttajille?

Julkaistu

Kiertotaloutta kansainvälisellä tasolla edistävän Ellen MacArthur Foundation -säätiön johtaja Joss Blériot osallistui Sitran Kiertotalous Suomessa -seminaariin Helsingin Kaapelitehtaalla 13.1.

Ellen MacArthur Foundation on kiertotalouden kansainvälinen lähettiläs, joka vauhdittaa siirtymää uuteen talouteen muun muassa koulutuksen, yritysyhteistyön ja tutkimuksen keinoin. Vuonna 2010 perustetulla säätiöllä on lukuisia tukijoita ja yhteistyökumppaneita, ja sen esittämät ajatukset ovat saaneet vastakaikua myös maailman talousvaikuttajien ykköstapahtumassa Davosin World Economic Forumissa.  

Miten kiertotalous eroaa perinteisestä lineaarisesta taloudesta? Entä millaisia terveisiä Blériot lähettää suomalaisille päätöksentekijöille, yrityksille ja kuluttajille? Katso videohaastattelu. 

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Ellen MacArthur -säätiön The Circular Economy 100 -ohjelma haastaa yritykset, niin globaalit toimijat kuin pienet, innovatiiviset startupit, toteuttamaan kiertotalousajattelua käytännössä. Ohjelmaan on sitoutunut maailman suurimpia yhtiöitä lukuisilta toimialoilta Unileveristä Renaultiin ja DHL:stä Appleen.

Viime vuoden lokakuussa Ellen MacArthur Foundation järjesti ensimmäistä kertaa kaikille avoimen neljän viikon pituisen Disruptive Innovation Festival -tapahtuman, joka tarjosi globaalin alustan keskustelulle ja näkemyksille kiertotaloudesta. Joss Blériot’n mukaan tapahtuma toteutetaan uudestaan vuoden 2015 syksyllä.

Säätiön perustaja Ellen MacArthur purjehti yksin – ja maailmanennätysajassa – maapallon ympäri vuonna 2004. Matkan ajan vene oli koko hänen pienoismaailmansa, jossa resurssit olivat rajalliset ja niiden hallinta ensisijaisen tärkeää. Maihin palattuaan MacArthur ymmärsi, ettei nykyinen talousajattelu vie meitä oikeaan suuntaan, vaan hukkaa arvokkaita ja maapallon yhä niukemmiksi käyviä raaka-aineita.

Mistä on kyse?