archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kokeilut etenevät

Kirjoittaja

Kalle Nieminen

Johtaja, Yhteiskunnallinen ennakointi ja koulutus

Julkaistu

Uusi demokratia -foorumin yhteydessä tehtävät 12 uuden demokratian kokeilua etenevät. Tässä tilapäivitys jokaisesta. Voit seurata kokeiluja myös facebookissa. Ideoista kokeilujen takana voit lukea lisää täältä.

1.Virkamies Fasilitaattoriksi

Kaapeli on luvannut tarjota virkamiehille fasilitointi kohteen. Kokeilu toteutuu varmaankin enemmän tutustumisena kuin varsinaisena fasilitoimisena. Virkamiehiin ollaan parhaillaan yhteydessä.

 

2.Osallistava budjetointi

Osa Uusi demokratia -foorumin budjetin hankevauhditusrahoista alistetaan osallistavalle budjetoinnille 14.3 tapahtuman jälkeen.

  

3.Tietopyyntö.fi

Tietopyyntöjä on tehty kymmenen. Eri tasoisia vastauksia on saatu. Täältä voit seurata tietopyyntöjen edistymistä: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/tietopyynto

 

4.Rastiraha

Kokeilu toteutetaan näyttämällä verotoimistoissa ihmisille uutta esitäytettyä verokorttipohjaa, jossa on mahdollisuus rastittaa osa omista veroista johonkin tiettyyn hankkeeseen. Kokeilussa seurataan ihmisten reaktioita ja käyttäytymistä tilanteessa.

 

5.Politiikka lähemmäksi ammattikoulunuoria

Helsinkiläisessä ammattikoulussa järjestetään nuorten kanssa työpaja jossa tutustutaan demokratiaan, politiikkaan ja osallistumiseen lisäksi nuoret pääsevät juttelemaan poliitikon kanssa. Kokeilussa mukana ajatushautomo e2.

 

6.Politiikka goes koti!

MetropoliAreena on jo kokeillut ideaa käytännössä.

 

7.Hertsikanrannan naapuriapu aikapankki

Kokeiluun on lähtenyt mukaan vanhusten palvelukoti Meriportti, Ankkurin perhekahvila, Herttoniemen martat ja Somaliliitto. Herttoniemen alueelta on nyt mukana asukkaita yli sukupolvi- ja kielirajojen. Ensimmäiset vaihdotkin on jo tehty.

 

8.Nuoret työelämään NYT

Yksi nuori on aloittanut työt Vaalassa.

 

9.Sosiaalinen HUB

Tilat Sosiaaliselle Hubille on saatu Katariinankadulta. Hubin avajaiset pidettiin 29.2.

Sosiaalisesn Hubin toimijat esittäytyvät blogissa:

http://sosiaalinenhub.wordpress.com/

Seuraa kokeilua ja Sosiaalisen Hubin elämää täällä:

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/sosiaalinenhub

 

10.Kaupunginosavaltuusto

1.3 MetropoliAreenan edustaja kävi tutustumassa Yläkemijoella toimivaan aluelautakuntaan. Yläkemijoella keskustellaan siitä, kuinka kaupunginosavaltuusto tai kyläyhdistys voisi toimia osana kunnan päätöksentekoa. Lue lisää aluelautakunnasta täältä: http://www.ylakemijoki.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=15&lang=fi

11.”Hallinnon Beta”

Liikennevirasto lähti mukaan kokeiluun. Beta-sivuja ei ehditä tällä aikataululla rakentaa, mutta kokeilu toteutetaan kolmena työpajana, joissa etsitään rajoja ja mahdollisuuksia viraston beta sivuille.

 

12.Out of the Lautakunta

Tämä on osoittautunu kokeiluista vaikeimmin toteutettavaksi. Lisätietoja tulossa kunhan kokeilun toteutus selkeytyy.

 

Kaikkien kokeilujen tulokset ovat esillä 14.3 järjestettävässä Uusi demokratia: ? -tapahtumassa. Tapahtumassa on vielä paikkoja jäljellä! Ilmoittaudu täällä.