archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

MaaseutuHUB sytyttää uudenlaiseen ajatteluun Uuraisilla

Kirjoittaja

Päivi Hirvola

Johtaja, Koulutus

Julkaistu

MaaseutuHUB – Uudenlaisen maaseutuajattelun tapahtuma Uuraisten kunnanvirastolla 13.-15.9.2012

Uuraisten kunnanvirastosta sukeutuu uudenlaisen ajattelun ja yllättävien kohtaamisten areena, MaaseutuHUB. Kolmipäiväinen tapahtuma on Sitran ja Hub Jyväskylän yhteistyössä järjestämä kokeilu, joka tarjoaa aivanystyröitä verryttelevää ohjelmaa ja työpajoja mm. kuntalaisille, yrittäjille, maaseudun kehittäjille ja nuorille.

Hub Jyväskylän toteuttaman Uuraisten MaaseutuHUB -kokeilun tarkoituksena on edistää kokeilukulttuuria, tarjota uusia näkökulmia tulevaisuuteen ja yrittäjyyteen. Ohjelma innostaa osallistujat pohtimaan omaa rooliaan tulevaisuuden toteuttajina ja kestävän maaseutukehityksen edelläkävijöinä.

Tapahtuma käynnistyy torstaina 13.9. nuorille suunnatulla Luova ajattelu! -työpajalla, jossa opitaan rohkeista kokeiluista, ryhmädynamiikasta, kollektiivisesta osaamisesta ja yhteistyöstä. Torstai-iltapäivänä keskisuomalaiset kehittäjät ja kuntatyöntekijät pohtivat ajatuspajoissa omaa tekemistään, kokeilukulttuuria, maaseudun osallistavaa kuntatyötä sekä kylien ja kuntien uudenlaista lähidemokratiaa.

Perjantaina 14.9. tarjoillaan pääasiassa maakunnan yrittäjille suunnattua ohjelmaa mm. Uusyrityskeskus Luotsin yritys- ja yrittäjyysklinikalla. Liidiringissä yrittäjät verkostoituvat ja vaihtavat myyntivinkkejä perjantaipizzan ääressä. Perjantaina Uuraisille rantautuu myös maailmalla suosiota saavuttanut lounasdisco, Lunch Beat Uurainen.

Lauantaina 15.9. MaaseutuHUBissa pohditaan kylätoiminnan haasteita ja uusia mahdollisuuksia. Lähiruasta kiinnostuneet kuluttajia kutsutaan Uuraisten ruokapiirin perustamistilaisuuteen la klo 12-13. Uusia yrittämisen ja kasvun mahdollisuuksia herätellään Bisnesmuotoiluklinikalla, johon toivotaan sekä vanhoja yrittäjiä, että yrittämisestä kiinnostuneita.

Torstain ja perjantain ajan MaaseutuHUB on myös avoin etätyöpiste, johon kuka tahansa voi tulla työskentelemään, verkostoitumaan ja avartamaan ajatteluaan.

Tapahtuman koko ohjelma löytyy osoitteesta http://www.hubjkl.fi/maaseutuhub/ohjelma/

MaaseutuHUBin tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Tapahtuma järjestetään osana Sitran Kokeilujen maaseutu -hanketta.

Lisätietoja tapahtumasta:

Tapahtumavastaava
Johanna Hytönen
Hub Jyväskylä
johanna@banana.fi
p. 040 1679 885

Projektikoordinaattori
Laura Browne
Hub Jyväskylä
laura.browne@hubjkl.fi
p. 045 3525 970

Mistä on kyse?