archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Mitkä ovat globaalit megatrendit vuonna 2016?

Millaisia vaikutuksia ekologisen kestävyyden rajoilla, globalisaatiolla ja teknologian kehityksellä on arkeemme jo 2016?

Kirjoittaja

Heli Nissinen

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Mitä ovat globaalit megatrendit, jotka vaikuttavat tulevaisuuteemme? Millaisia vaikutuksia ekologisen kestävyyden rajoilla, globalisaatiolla ja teknologian kehityksellä on arkemme jo nyt 2016 ja lähivuosina? Sitran trendilista vuodelle 2016 julkaistaan tammikuussa. Tule mukaan 14.1.2016.

Vuonna 2016 Sitran megatrendilistassa käsitellään kolmea suurta muutosvoimaa: kiihtyvällä tahdilla kehittyvää teknologiaa, keskinäisriippuvaista ja jännitteistä maailmaa sekä globaalia luonnonvaroihin ja ilmastonmuutokseen liittyvä kestävyyskriisiä. Näiden kolmen linssin läpi pohditaan erilaisia ilmiöitä kuten tulevaisuuden työelämää, taloutta ja elintapoja sekä sitä, mitä muutokset tarkoittavat yksilöiden, organisaatioiden ja erilaisten kansainvälisiä toimijoiden näkökulmasta.

Trendilista taustaraportteineen julkaistaan Musiikkitalossa torstaina 14.1. pidettävässä tilaisuudessa, mutta maistiaisia megatrendeistä voit jo kurkata lyhyestä videosta alla.

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Mikä trendilista?

Sitran vuosittain julkaistava trendilista esittää yhden tulkinnan globaalien muutosilmiöiden suunnista – megatrendeistä. Lista valottaa eri näkökulmista niitä ilmiöitä, joiden uskomme jo tällä hetkellä vaikuttavan suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuteen.

Sitran megatrendilista ei ole akateemista tulevaisuudentutkimusta, vaan erilaisten visioiden, tulevaisuuskeskustelujen ja näkökulmien yhteen kokoamista yleistajuiseen ja käytettävään muotoon. Toivomme, että megatrendien tarkastelusta on hyötyä ja iloa esimerkiksi päätöksentekijälle, journalistille, opiskelijalle, koululaiselle tai kenelle tahansa tulevaisuudesta kiinnostuneelle.

Viime vuoden trendilistaan voit tutustua täällä.

Mistä on kyse?