archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Opiskelijoille suunnattu kiertotalouden pop-up -kisa kirittää kestäviä bisnesideoita

Start up -festivaali *ship lanseerasi yhdessä Sitran kanssa kiertotalouden pop-up -kisan. Ideana on innostaa festivaaleille osallistuvia opiskelijoita kehittämään kiertotaloudesta liiketoimintaa. Paras joukkue pääsee Itämerelle Tall Ships Races -laivan kyytiin.

Kirjoittaja

Lilli Poussa

Asiantuntija, Ennakointi

Julkaistu

Kiertotalous pohjautuu tuotteiden sijasta palveluihin ja digitalisaation avaamiin mahdollisuuksiin. Nuoret ja opiskelijat ovatkin avainasemassa, kun tarvitaan uusia ideoita kiertotalouden bisnespotentiaalin näkemiseksi.

”Jo lähitulevaisuudessa bisneksemme pitää perustua kiertotalouteen, ja myös iso osa tulevaisuuden työpaikoista syntyy kiertotalouden ympärille. Siksi opiskelijoiden innostaminen löytämään kiertotalouden mahdollisuudet ja kehittämään osaamistaan sen saralla on oleellista”, kertoo asiantuntija Liisa Lahti Sitrasta.

Sitra toi Kotkassa järjestettävään start up -festivaali *shipiin uuden kiertotalous-sarjan pop-up -kilpailuhengessä. Tavoitteena on houkutella opiskelijoita osallistumaan start up -kilpailuun liiketoimintaidealla, joka pohjautuu kiertotalouteen. Idean pitäisi siis vähentää päästöjä ja resurssien käyttöä esimerkiksi säästämällä energiaa tai materiaaleja. Haussa ovat erityisesti kuluttajille suunnatut ratkaisut, jotka ovat innostavia ja helpottavat meidän jokaisen arkea.

”Hyvän idean lisäksi tärkeää on tiimin osaaminen ja halu tehdä paljon periksi antamatonta työtä. Ilman tätä ideasta ei tule tuotetta tai palvelua”, Lahti sanoo.

Kiertotalous-kilpailun voittajajoukkue pääsee osallistumaan samaan aikaan Kotkassa järjestettävään Tall Ships Race -purjehdustapahtumaan. Paras tiimi nousee laivaan kolmen päivän mittaiselle purjehdukselle Turkuun, jonka aikana nuoret saavat mentorointia ja jatkokehittävät yritysideaansa.

Kiertotalouden pop-up -kilpailun yritysideahaku on käynnissä 30.4.2017 asti ja osallistua voi kuka tahansa yli 18-vuotias opiskelija. Lisätietoa kilpailusta löytyy täältä.

Mistä on kyse?