Julkaistu 19.11.2018

Sitra perustajajäseneksi MyData Globaliin

Sitra liittyi jäseneksi kansainväliseen MyData Global -järjestöön ja on yksi sen perustajajäsenistä. Osallistumme yhteistyöhön IHAN-hankkeellamme, jossa rakennamme reiluja pelisääntöjä datatalouteen.
Kirjoittaja
Asiantuntija, Viestintä, Sitra
Kirsi Suomalainen vastaa Hyvinvoinnin palveluoperaattorin, Kestävän talouspolitiikkakoulutuksen ja Työelämäpalkinnon viestinnästä. Työlistalla ovat myös Tajua Mut! -toimintamalli lasten ja nuorten kanssa tehtävään yhteistyöhön, digitaalinen palvelutori ja LATU-toimintamalli työyhteisön kehittämiseen.

Kansainvälisen MyData Global -järjestön tavoitteena on vahvistaa ihmisten oikeuksia omiin henkilötietoihinsa. Näin taataan ihmislähtöinen, reilu ja eettinen henkilötiedon käyttö osana kestävää ja menestyvää globaalia tietoyhteiskuntaa.

Järjestö pyrkii parantamaan ihmisten itsemääräämisoikeutta henkilötietoihinsa ja mahdollisuutta siirtää tietoja yhdeltä yritykseltä toiselle palveluntarjoajalle. Henkilötiedon jakamisen tulee perustua luottamukseen sekä yksilöiden ja organisaatioiden välisiin reiluihin pelisääntöihin.

IHAN-hankkeemme tavoitteena on luoda laajalla yhteistyöllä Euroopan kattavat pelisäännöt ja ratkaisut ihmislähtöiseen datan vaihtoon. Jäsenyys MyData Global -yhteisössä tarjoaa mainion verkoston ja foorumin työmme etenemiselle ja toisaalta voimme omalta osaltamme vahvistaa MyData Globalin tavoitteiden toteutumista”, kuvailee yhteistyötä projektijohtaja Jaana Sinipuro, Sitrasta.

Lisätietoja

Open Knowledge Finland ry:n tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriön uutinen

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?