uutiset
Arvioitu lukuaika 1 min

Sitra perustajajäseneksi MyData Globaliin

Sitra liittyi jäseneksi kansainväliseen MyData Global -järjestöön ja on yksi sen perustajajäsenistä. Osallistumme yhteistyöhön IHAN-hankkeellamme, jossa rakennamme reiluja pelisääntöjä datatalouteen.

Kirjoittaja

Kirsi Suomalainen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Kansainvälisen MyData Global -järjestön tavoitteena on vahvistaa ihmisten oikeuksia omiin henkilötietoihinsa. Näin taataan ihmislähtöinen, reilu ja eettinen henkilötiedon käyttö osana kestävää ja menestyvää globaalia tietoyhteiskuntaa.

Järjestö pyrkii parantamaan ihmisten itsemääräämisoikeutta henkilötietoihinsa ja mahdollisuutta siirtää tietoja yhdeltä yritykseltä toiselle palveluntarjoajalle. Henkilötiedon jakamisen tulee perustua luottamukseen sekä yksilöiden ja organisaatioiden välisiin reiluihin pelisääntöihin.

IHAN-hankkeemme tavoitteena on luoda laajalla yhteistyöllä Euroopan kattavat pelisäännöt ja ratkaisut ihmislähtöiseen datan vaihtoon. Jäsenyys MyData Global -yhteisössä tarjoaa mainion verkoston ja foorumin työmme etenemiselle ja toisaalta voimme omalta osaltamme vahvistaa MyData Globalin tavoitteiden toteutumista”, kuvailee yhteistyötä projektijohtaja Jaana Sinipuro, Sitrasta.

Lisätietoja

Open Knowledge Finland ry:n tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriön uutinen

Mistä on kyse?