archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitralta miljoonasijoitus Cleantech Investille

Julkaistu

Sitra on päättänyt osallistua Cleantech Invest Oyj:n 19.5.2014 käynnistyvään osakeantiin yhden miljoonan euron sijoituksella. Puhtaaseen energiaan ja luonnonvarojen tehokkaaseen käyttöön keskittyvä sijoitus- ja kehitysyhtiö Cleantech Invest Oyj on 5.5.2014 ilmoittanut hakevansa osakkeensa kaupankäynnin kohteeksi First North Finland -markkinapaikalle ja käynnistävänsä osakeannin.

Luonnonvarojen hupeneminen, väestönkasvu ja ilmastonmuutos pakottavat yhteiskunnat ympäri maailmaa muuttumaan tehokkaammiksi ja vähäpäästöisemmiksi. Resurssien viisas käyttö on nousemassa kansainväliseksi kilpailuvaltiksi. Sitra on omalla toiminnallaan edesauttamassa tätä kehitystä ja mahdollistamassa toimialan yritysten kasvua.

”Sijoitus Cleantech Investiin sopii hyvin strategiaamme, koska yhtenä tavoitteenamme on vauhdittaa pääomien kohdistumista luonnonvarojen älykästä käyttöä edistäviin kasvuyrityksiin”, kertoo johtaja Sami Tuhkanen Sitrasta.

”Tavoitteenamme on luoda listautumisella kanava, jonka kautta kaikilla sijoittajilla on mahdollisuus tulla mukaan rahoittamaan cleantech-toimialan kasvuyrityksiä. Sitran  päätös on meille merkittävä ja edesauttaa listautumishankkeen läpivientiä,” toteaa Cleantech Invest Oyj:n toimitusjohtaja Feodor Aminoff.

”Voimme rakentaa puhtaampaa tulevaisuutta vain, mikäli alan yritykset saadaan kasvamaan kannattavasti. Olemme mukana niissä epäjatkuvuuskohdissa, joissa merkittävät markkina- ja teknologiamuutokset avaavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Uskomme, että puhtaan teknologian alueelle tulee syntymään suuria menestystarinoita, ja Pohjoismaat ovat yksi johtavista tämän teknologian kehittämisalueista maailmassa. Tavoitteenamme on omistaja-arvon kasvattaminen luomalla puhtaampi ja energiataloudellisempi tulevaisuus, jossa pienemmillä resursseilla saadaan aikaiseksi enemmän,” jatkaa Aminoff.

 Lue Cleantech Invest Oyj:n tiedote

Mistä on kyse?