archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitran Kuntamarkkina-osastolla kokeillaan jatketun todellisuuden (AR) mahdollisuuksia

Kokeileminen ja kehittäminen on Sitran käytännön työn ydintä. Kuntamarkkinoiden osastollamme kokeilemme tänä vuonna viestintää jatketun todellisuuden vauhdittamana.

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Projektijohtaja, Digitaalinen valta ja demokratia

Julkaistu

Maakunnat ratkaisevat, tuleeko sotesta hitti vai huti, mutta millaisilla työkaluilla ne voivat vastata haasteeseen? Mitkä ovat kiinnostavimpia poimintoja sote-valinnanvapauden kansalaiskyselyistä? Miltä terveydenhuollon digitalisaatio käytännössä voisi näyttää jo nyt?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan tekemässämme Tuutin täydeltä tulevaisuutta -vihkosessa, joka esittelee Sitran kehitystyön keskeisimpiä tuloksia erityisesti sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyen.

Näin esite herää eloon silmiesi edessä

Esite toimii itsessäänkin hyvänä johdantona Sitran hankkeisiin ja kokeiluilla kerättyihin kokemuksiin soten uudistamisesta, mutta pinnan alla lukijaa odottaa toinen kerronnan taso, jossa aiheita syvennetään äänen, kuvan ja havainnollisten graafien avulla.

Tämä materiaali ilmestyy silmiesi eteen, kun katsot esitettä älypuhelimesi kameran kautta Arilyn-applikaation avulla. Applikaation voi ladata ilmaiseksi Apple- ja Android-puhelinten sovelluskaupasta.

Kokeilu on toteutettu yhteistyössä suomalaisen startup-yritys Arilynin kanssa, jonka markkinointi- ja viestintähankkeisiin tarkoitettu applikaatio yhdistää jatketun todellisuuden mahdollisuudet paikkatietojen ja vuorovaikutteisuuden hyödyntämiseen.

Jos ja kun haluat heti tietää, mistä on kyse, lataa Arilyn-applikaatio, tarkastele esitettä (linkki alla) tai tämän jutun alussa olevaa kuvaa applikaation kautta ja katso mitä tapahtuu!

Tuutin täydeltä tulevaisuutta

Mistä on kyse?